ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Новий Закон України про освіту в сусідній Угорщині вважають "соромом і ганьбою"

    29 березня 2024 п'ятниця
    106 переглядів
    Угорщина оголошує дипломатичну війну Україні через закон про освіту

    У понеділок, 11 вересня, міністр закордонних справ Угорщини Пейтер Сийярто викликає посла України в Угорщині Любов Непоп через недавно прийнятий закону про освіту. Про це повідомляє Радіо Свобода.

    Як заявив прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер, міністр Сийярто намір особисто повідомити, що вважає новий закон про освіту «соромом і ганьбою».

    За його словами, Сийярто розпорядився, щоб угорські дипломати не підтримували жодної української ініціативи в міжнародних організаціях, а також, що Угорщина відтепер не буде підтримувати важливі для України рішення.

    На всіх форумах ООН, ОБСЄ та Європейського союзу Будапешт буде піднімати питання про внесення поправок в мовну статтю закону України про освіту, додав Менцер.

    Він також зазначив, що за особистою вказівкою Сийярто угорська дипломатія буде перешкоджати Україні в реалізації важливих для неї справ на міжнародній арені.

    Менцер пояснив, що причинами цього рішення Сийярто, з одного боку, стали такі зміни в українському законі про освіту, які унеможливлюють отримання нацменшинами України, включно зі 150-тисячною угорською нацменшиною, освіти рідною мовою.

    З іншого боку, коли Сийярто підняв у четвер це питання перед міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним на зустрічі в рамках програми ЄС «Східне партнерство», відповідь українського колеги була «неприйнятною» для угорської сторони, підкреслив Менцер.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору