ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Оплата праці на Закарпатті у листопаді 2017 року

    25 квітня 2024 четвер
    24 переглядів
    Зарплати на Закарпатті у листопаді 2017 року

    Середня номінальна заробітна плата штатного працівника області у листопаді 2017р. становила 6756 грн (в Україні – 7479 грн), що в 2,1 раза вище мінімального її рівня, передбаченого законодавством (3200 грн). За рівнем зарплати Закарпаття випередили Миколаївська, Одеська, Полтавська, Запорізька, Дніпропетровська, Київська та Донецька області та м.Київ.

    Про це повідомляє Головне управління статистики у Закарпатській області.

    Традиційною для економіки залишається галузева диференціація заробітної плати. Найбільшою була заробітна плата працівників у сфері інформації та телекомунікацій, на підприємствах складського господарства та допоміжної діяльності у сфері транспорту, підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, організацій фінансової та страхової діяльності, підприємств лісового господарства та лісозаготівель, з виробництва електричного устатковання, текстильного виробництва, з виробництва меблів, іншої продукції, ремонту і монтажу машин і устатковання. Перевищення заробітної плати відносно середнього рівня по економіці області у зазначених видах діяльності становило 8,5–44,3%, а в установах державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування, та з виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів відповідно у 1,6–1,7 раза.

    Водночас заробітна плата працівників підприємств та організацій, які належать до тимчасового розміщування й організації харчування, поштової та кур’єрської діяльності, підприємств з виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів, з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції, у закладах охорони здоров’я та надання соціальної допомоги, підприємств з водопостачання; каналізації, поводження з відходами, у сфері творчості, мистецтва та розваг, а також організацій, які надають інші види послуг не перевищувала 75% від середнього рівня по економіці області.

    На 1 грудня 2017р. заборгованість з виплати заробітної плати становила 10,0 млн.грн.

     

    Головне управління статистики
    у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору