ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородський мер "кришує" вакханалію "своїх" підприємців (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    64 переглядів
    "Піджакам" мера Ужгорода все дозволено?

    Довкола Ужгородського автотранспортного підприємства, немов гриби, “виросло” декілька малих архітектурних форм.

    В цих павільйонах розмістився ряд підприємців, які надають послуги з оформлення анкет для здачі на візу, працевлаштування в країнах ЄС, вирішення питання тимчасового побуту в Східній Європі, тощо.

    Така географічна популярність обумовлена тим, що поруч з АТП знаходиться офіційний візовий центр, де приймають вже оформлені документи.

    Згідно з постановою Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку розміщення малих архітектурних форм для провадження підприємницької діяльності”, МАФи встановлюються виключно на підставі рішення відповідної місцевої ради.

    Однак, за інформацією джерел з мерії, журналістам вдалося вияснити, що 4 приватних підприємця розмістили свої павільйони без жодних дозволів та оформлення відповідної документації, внаслідок чого відбулося самовільне захоплення земельних ділянок, що належать місту, та незаконне встановлення на них малих архітектурних форм. Бюджет міста не отримує жодної копійки від цієї вакханальщини.

    Наразі невідомо, чи отримали підприємці дозвільні документи на встановлення рекламних вивісок на своїх “кіосках”.

    Перші два павільйони (з права на ліво) належать екс-працівнику системи МВС Шімону Михайлу, наступний МАФ належить Буді Михайлу, який також пропрацював в закарпатській поліції, власниками 4-ї та 5-ї малої архітектурної форми являються Крупа Ольга та Церкунич Ліліана (працівниця УжНУ) відповідно.

    Поруч з першим МАФом Шімон Михайло, також, незаконно встановив стаціонарну міні-кав’ярню циліндричної форми.

    Всі згадувані підприємці щомісячно негласно передають кошти власникам АТП за право розміщювати свої павільйони поруч з візовим центром.

    Варто додати, що жоден підприємець не попіклувався встановити громадські вбиральні. Питання надзвичайно актуальне, адже щодня на згадувану локацію приїзжає 300-400 жителів області, які мають намір скористатися послугами підприємців та візового центру. Не створено власниками павільйонів й жодного паркомісця.

    Нагадаємо, що власником “Ужгородського автотранспортного підприємства” є чинний мер міста Ужгорода – Богдан Андріїв.

    Ще донедавна підприємство було оформлено на його доньку, дружину та рідного брата.

    Буквально декілька місяців тому мер міста переоформив АТП на власних “піджаків”, щоб відмежувати себе від негативу довкола “маршрутного” бізнесу, однак так і залишився прямим володільцем підприємства.

    Цікаво, що дипломатичні установи Польщі та Чехії неодноразово офіційно зверталися до керівництва міста з проханням усунути незаконні павільйони, що встановили поруч з їхніми офіційними візовими центрами, однак належної реакції так і не дочекалися.

    Очевидно, що грошова винагорода від підприємців для мера міста – набагато важливіша, аніж міжнародний імідж Ужгорода.

    Громадські активісти виявили намір звернутися до правоохоронців з проханням врегулювати згадуване питання. На їх чітке переконання – корупція керманичів міста не повинна перетворювати черговий район Ужгорода на “Шанхай”.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору