ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Почесна громадянка Мукачева графиня Крістіана фон Шенборн-Бухгейм померла в Австрії

    25 квітня 2024 четвер
    134 переглядів
    Почесна громадянка Мукачева графиня Крістіана фон Шенборн-Бухгейм

    Протягом 90-х років графиня чимало допомагала Мукачеву, виконуючи фактично одне з останніх бажань її чоловіка, який помер у 1989 році
    Про трагічну звістку стало відомо в кінці минулого тижня: за інформацією від рідних графині Крістіани фон Шенборн-Бухгейм, почесна громадянка Мукачева померла у четвер вночі, 14 червня у своєму рідному маєтку в селі Шенборн, що під Віднем. Саме тут графиня виросла і провела більшість свого життя, яке тривало повні 90 років.

    Протягом 90-х років графиня чимало допомагала Мукачеву, виконуючи фактично одне з останніх бажань її чоловіка, який помер у 1989 році. Династія Шенборнів отримала право керувати Мукачевом на початку ХVIII століття.

    Графиня фон Шенбор під час одного з останніх візитів у Мукачево

    Окрім гуманітарної допомоги, графиня до останнього шукала інвестора, аби відновити діяльність Мукачівського пивзаводу, який було засновано її предком і який є наразі найстарішим пивзаводом на території сучасної України. За велику увагу до Мукачева та допомогу місту в 1997 році графині Крістіані фон Шенборн-Бухгейм присвоїли звання почесного громадянина міста.

     

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору