ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Юстиція Закарпаття про те, хто може бути членами в молодіжних та дитячих громадських організаціях

    29 березня 2024 п'ятниця
    104 переглядів
    Закарпаття: Хто може, а хто ні, бути членами в молодіжних та дитячих громадських організаціях

    Відповідно до Закону України «Про молодіжні та дитячі громадські організації» молодіжні громадські організації це - об'єднання громадян віком від 14 до 35 років, метою яких є здійснення діяльності, спрямованої на задоволення та захист своїх законних соціальних, економічних, творчих, духовних та інших спільних інтересів, а дитячі громадські організації це - об'єднання громадян віком від 6 до 18 років, метою яких є здійснення діяльності, спрямованої на реалізацію та захист своїх прав і свобод, творчих здібностей, задоволення власних інтересів, які не суперечать законодавству, та соціальне становлення як повноправних членів суспільства.

                Членство в молодіжних та дитячих громадських організаціях може бути індивідуальним і колективним.

                Членство в молодіжних та дитячих громадських організаціях може бути фіксованим і нефіксованим.

                Індивідуальними членами молодіжних та дитячих громадських організацій можуть бути громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах.

                Індивідуальними членами молодіжних громадських організацій можуть бути особи віком від 14 до 35 років, індивідуальними членами дитячих громадських організацій - особи віком від 6 до 18 років. Вступ неповнолітніх віком до 10 років до дитячих громадських організацій здійснюється за письмовою згодою батьків, усиновителів, опікунів або піклувальників. Особи старшого віку можуть бути членами молодіжних та дитячих громадських організацій за умови, якщо їх кількість у цих організаціях не перевищує 10 відсотків загальної кількості членів.

                У складі виборних органів молодіжних та дитячих громадських організацій кількість осіб старшого віку не може перевищувати третину членів виборних органів.              

                Колективними членами молодіжних та дитячих громадських організацій можуть бути колективи інших молодіжних та дитячих громадських  організацій.

                Колективні члени молодіжних та дитячих організацій можуть брати участь у діяльності таких організацій у випадках, передбачених їх статутами. 

     

    Головний спеціаліст відділу державної
    реєстрації друкованих засобів
    масової інформації та громадських
    формувань Управління державної реєстрації
    Головного територіального управління
    юстиції у Закарпатській області
    Микулець Олександра

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору