ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вже завтра Клімкін через "угорське питання" знову буде в Ужгороді

    29 березня 2024 п'ятниця
    77 переглядів
    Вихідні на Закарпатті будуть неспокійні. Павло Клімкін їде в Ужгород!

    Відвідати Ужгород і побувати на засіданні Товариства угорської культури Закарпаття планує 13 жовтня Міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Про це урядовець написав на своїй сторінці у Фейсбук.

    Клімкін прокоментував: “Правду кажучи, ситуація доволі забавна. Адже голова цього ж Товариства, народний депутат України пан Ласло Брензович нещодавно звертався до Генерального прокурора Юрія Луценка з вимогою притягти мене до відповідальності за «навмисне розпалювання національної ворожнечі», яке він якимось дивом угледів у моїх останніх виступах у ЗМІ з угорської тематики. Та сподіваюся, мені все-таки будуть раді”.

    Міністр додав, що дискутує офіційним Будапештом з питань викладання державної мови, засудив практику масової роздачі угорського громадянства, але нічого не має проти угорської громади.”Навпаки, я завжди стверджував, що немає жодних підстав звинувачувати угорців з подвійним громадянством у зраді чи сепаратизмі. Річ у тім, що українські угорці для мене більше, ніж політика. Я особисто знаю багатьох із них, я безліч разів відвідував Закарпаття й вів із ними щирі розмови про їхнє життя, проблеми та потреби”, – написав Павло Клімкін.

    Глава МЗС зазначив, що ситуацію з подвійним громадянством закликає розв’язати так, щоб не зашкодити людям, які вже мають два паспорти, “ба навіть розглянути можливість розсудливого і збалансованого застосування подвійного громадянства”.
     

     

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору