ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Людина при владі на Закарпатті виявилася нелюдом із садистськими збоченнями!

    29 березня 2024 п'ятниця
    72 переглядів
    Закарпаття. Учні від побаченого під стінами школи були нажахані, а батьки — в шоці
    У понеділок учні Хустської спеціалізованої школи №6 стали свідками незвичної для себе події, після якої особливо вихованці молодших класів були в шоці. Побачене неабияк вплинуло на вразливу дитячу психіку, адже школярі стали свідками того, як у страшенних муках під стінами навчального закладу помирали собаки.

    «Мене покликали на подвір’я хлопці, сказали хай подивлюся, що з собакою. Оскільки наш сусід труїв вуличних тварин, я бачила симптоми, як помирають нещасні. Бабуся завжди намагалася їх рятувати і неодноразово це їй вдавалося. А тоді те, що я помітила, вивело мене з себе настільки, що до кінця дня я на уроках не могла думати, а вночі – спати, – розповіла дівчинка Іванка. – Собака йшла, наче п’яна, її заносило. Вона дивилася в одну точку і в її очах був біль… німий біль, від якого стискалося серце. Із її морди йшла піна. Вона падала, піднімалася і намагалася йти вперед».

    Слова школярки підтвердили й інші діти. Вони стверджували, що їм було погано від того, що коїлося біля школи.

    «Я вперше в житті на власні очі побачила смерть, – зізналася Аліна. – Це дуже страшно. – Невинна собака хотіла жити, вона ніколи не була агресивно. Ми з однокласниками часто її гладили, підгодовували. Це – просто жах! Як можна бути таким безсердечним?!»

    Слід зазначити, що як повідомили самі ж хустяни, два тижні тому в Хусті також труїли собак. Крім того, в районі вулиці Жайворонкової це роблять постійно.

    Із власних джерел нам стало відомо, що до отруєння причетний чоловік, який працює в Хустській міській раді. Поки що його прізвище оприлюднювати не будемо, поки триває збір інформації.

    Також факт отруєння підтвердив ветеринар. За його словами, використовували препарат, який продається у аптеках для людей. При його використанні тварина помирає у страшенних муках.

    Врятувати її можна лише якщо ввести антиотрутні засоби у найближчі півгодини після того, як собака з’їла отруту.

    Цікаво також те, що 7 квітня 2013 року в Ужгороді було підписано Меморандум з міським головами Ужгорода, Мукачева та Хуста з питань регулювання чисельності безпритульних собак. Метою документу було узгодження дій приватної, громадської та владної ініціативи щодо вирішення проблеми утримання безпритульних тварин та забезпечення виконання Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження». Згідно з Меморандумом, собак мали відловлювати гуманними способами, лікувати, стерилізувати і тільки у випадку, якщо тварина хвора або небезпечна  для суспільства, шляхом ін’єкції проводити евтаназію. У міській раді запевняли, що всі документи майже готові і земельну ділянку, на якій повинні розмістити «новий дім» для безпритульних тварин вже виділено.

    Відтоді минуло п’ять років. На цей час в Ужгороді є «Барбос», у Мукачеві – аж два притулки, а в Хусті – жодного.

    Більше того,  у місті на будівництво подібного закладу не передбачено кошів, а ділянку, яка давно чекала на господаря, за словами волонтерів, зараз їм у мерії обіцяють віддати лише у тимчасове користування.

    Тож невже Хуст так і не матиме приміщення для безпритульних тварин…

    До речі, безпритульних тварин у Хусті ніхто не стерилізує і не опікується ними.

    Інформація в соцмережі про отруєння собак набула неабиякого резонансу. Цікаво, що серед коментаторів знайшовся й чоловік, який написав, що ті, хто труїв тварин – молодці. У голову не вкладається, як такий батько виховує своїх дітей і чого їх вчить… Жорстокості? Антигуманності? Вбивати тих, хто не подобається або від кого боїться? Виходячи з його логіки, деяких людей, також потрібно позбавляти життя… якщо вони внушають страх або не подобаються…

    Він також згадував, що колись роми відловлювали собак на вулицях і вбивали їх.

    Так. І свідком цього також ставали діти. Багато хто з них після цього отримував стрес і батькам доводилося довго заспокоювати малюків, навіть водити на прийом до психологів.

    Зараз собаконенависники обрали хитрий підпільний шлях вбивства чотирилапих. Їх вбивають так, аби в людей не було доказів.

    Однак свідків знайти все одно можна.

    Ми закликаємо відгукнутися всіх, хто бачив, як розкидали отруту.

    Разом ми повинні покарати винних!

    Також якщо ви стали свідком подібного, негайно фотографуйте, знімайте на телефони, викликайте поліцію, повідомляйте журналістів, опубліковуйте докази у соцмережах.

    Не даймо вбити нещасних тварин!

    Марина АЛДОН

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору