ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ювенальна прокуратура Закарпаття уповноважена заявити!

    28 березня 2024 четвер
    68 переглядів
    У 2018 році ювенальними прокурорами Закарпаття заявлено позовних заяв у сфері охорони дитинства на суму близько 1,1 млн грн

    Незважаючи на суттєве законодавче обмеження повноважень прокурорів у частині представництва інтересів громадян, насамперед дітей, упродовж 12 місяців 2018 року ювенальними прокурорами Закарпаття заявлено позовів у сфері охорони дитинства на суму 1,1 млн грн, з яких задоволено 40 на загальну суму 391 тис грн. Реально виконано судових рішень на суму 310 тис грн.

    Крім того, попереджене незаконне вибуття коштів і майна на загальну суму  близько 687 тис гривень та ще 167 тис грн добровільно відшкодовано за закритими справами. Всього, за минулий рік, ювенальними прокурорами  забезпечено участь у розгляді судами 42 справ.

    Одним з пріоритетних напрямків діяльності був захист інтересів держави у сфері земельних відносин.

    Зокрема, впродовж минулого року заявлено 18 позовних заяв до органів місцевого самоврядування та виконавчої влади щодо зобов’язання розроблення технічної документації та державної реєстрації земельних ділянок, які, цими органами, виділено в користування закладам шкільної та дошкільної освіти. Загальна площа земель охоплених позовами прокурора становить більше 10,10 га.

    17 позовних заяв прокуратури задоволені та, відтак, попереджене вибуття, більше ніж 9,7 га земель шкільної та дошкільної освіти.

    Наразі, на розгляді в судах перебувають 3 позовні заяви (на загальну площу 1 га), дві з яких, вже заявлені цьогоріч.

    Так, до прикладу, на розгляді в Закарпатському окружному адміністративному суді перебуває позовна заява прокурора про бездіяльність виконавчого комітету Дубівської селищної ради Тячівського району щодо тривалого не оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку, на якій знаходиться місцевий дитячий садочок «Сонечко».

    У позові, прокуратура вимагає зобов’язати виконавчий  комітет Дубівської селищної ради оформити правовстановлюючі документи на вказану земельну ділянку, оскільки їх неналежне оформлення створює передумови для зловживань щодо розпорядження  даними землями, а також створює ризики для нормального функціонування ДНЗ та здійснення виховного процесу.

    Прес-служба прокуратури Закарпатської  області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору