ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Арт-група з Ужгорода презентувалася виставкою у столиці України (+ФОТО)

    24 квітня 2024 середа
    74 переглядів
    У столиці України відкрилася виставка арт-групи ПОПТРАНС із Ужгорода

    15 березня о 18:30 у межах Лабораторії сучасного мистецтва у Малій Галереї Мистецького арсеналу в Києві відбулося відкриття виставки «ПОПТРАНС. Дистанційне бачення. Мистецькі практики Ужгорода 90х—00х».

    Часто спонтанна та несвідома, несерйозна та іноді провокативна, але візуально приваблива неформальна художня сцена Ужгорода досі не досліджена та не описана історією мистецтва, вважають організатори заходу.

    Арт-група Поптранс була створена у 1996 році в Ужгороді як спротив консервативному мистецькому осередку. Учасники групи бажали незалежного висловлювання, а тому у своїй практиці переосмислювали питання свободи творчості та масової культури. У роботах Поптрансу поєднуються естетика поп-арту, концептуальний підхід та іронічна рефлексія повсякденності пострадянського контексту Закарпаття.
    У проекті представлені колективні та індивідуальні практики основних учасників арт-групи — живопис, тексти, самвидави, відеодокументація виставок та перформансів, а також фотографії з архівів художників.
    Учасники та учасниці: Вадим Харабарук, Роберт Саллер, Павло Ковач старший, Наталія Шевченко, Андрій Стегура, Марсель Онисько та інші.
    У межах проекту планується підготовка друкованого видання про неформальне мистецтво Ужгорода.
    Виставка триватиме до 5 травня.
    Вхід вільний.

     
     
    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору