ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Всеукраїнська учнівська олімпіада з угорської мови та літератури стартувала у столиці Закарпаття

    25 квітня 2024 четвер
    80 переглядів
    В Ужгороді стартувала Всеукраїнська олімпіада з угорської мови

    19 березня на базі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти відбулося урочисте відкриття ІV етапу V Всеукраїнської учнівської олімпіади з угорської мови та літератури.

    Змагатимуться 9 учнів 9-11 класів закладів загальної середньої освіти області. У Закарпатті проживає найбільша угорськомовна спільнота, і проведення олімпіади такого рівня є знаковою подією, повідомив ОПЗ.

    Відкрив олімпіаду Василь Петечук, заступник директора з навчально-методичної роботи та моніторингу якості освіти ЗІППО, який наголосив, що угорці шанують і зберігають свою мову та культуру, національну ідентичність, і сьогодні кращі учні змагатимуться, щоб вибороти звання найсильнішого знавця рідної мови та літератури. Побажав впевненості та гарних вражень.

    Із словами вітання та побажаннями успішних результатів в олімпіадних змаганнях до учасників звернулися Едуард Соломка, координатор, старший науковий співробітник Закарпатської філії ДНУ „Інституту модернізації змісту освіти”, Ібола Пердук, голова журі, учитель-методист угорської мови і літератури Малогеєвського навчально-виховного комплексу „Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів” Ужгородської районної ради Закарпатської області, Еніка Надь-Дайка, представник Закарпатського угорського педагогічного товариства, Боднар Жолт, консул Генерального Консульства Угорщини в м. Ужгороді.

    На завершення Філіп Габор, учень навчально-виховного комплексу „Загальноосвітня школа І ступеня з угорською мовою навчання – угорськомовна гімназія” Ужгородської міської ради Закарпатської області продекламував вірш про рідну мову.

    Єва Браун, методист філії у м. Берегові Закарпатського ІППО, ознайомила учасників із ходом проведення олімпіади. Учасники розпочали олімпіадні перегони, повідомили в ЗІППО.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору