ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В обласному центрі Закарпаття провели традиційний "Весняний бал в Ужгороді" (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    99 переглядів
    "Весняний бал в Ужгороді" приймала столиця Закарпаття

    Шостий Міжнародний фестиваль дитячої та юнацької творчості "Весняний бал в Ужгороді" приймав цими днями обласний центр Закарпаття.

    Із кожним роком розширюється географія та кількість учасників: цьогоріч у фестивалі взяли участь понад 900 талановитих дітей і молодих людей з Одеси, Дніпра, Маріуполя, Києва, Львова, Полтави, Івано-Франківська, Миколаєва, Броварів, Ужгорода, Мукачева, Сваляви, Берегова, Іршави та інших міст.

    Напередодні у ПАДІЮНі тривали конкурсні виступи, цілий день працювало журі.

    Змагалися учасники у кількох номінаціях: хореографія (народний стилізований танець, сучасна хореографія, Street dance, театри танцю і моди, бальний танець, східний танець, естрадний танець, класичний танець); вокал (народний, класичний, естрадний, хорові колективи, шоу-групи, авторська пісня); інструментальна музика (класична, народна, естрадна, авторська).

    Сьогодні ж відбулися гала-концерт і церемонія нагородження переможців.

    Уже за традицією гала-концерт розпочали виступом духового оркестру Головного управління поліції у Закарпатській області, потім на сцену вийшли учасники зразкового дитячого ансамблю народного танцю "Джерельця Карпат", їх змінили мажоретки Ужгородського коледжу культури і мистецтв.

    На Гала-концерті учасників, педагогів, батьків привітав Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, побажав юним талантам нових творчих успіхів. Він також вручив подяки керівникам творчих колективів і мистецьких закладів за популяризацію дитячого, юнацького і молодіжного мистецтва та Гран-прі переможцю. Подякував Світлані Растатуровій та Вікторії Колесовій - організаторам фестивалю та засновникам творчої майстерні "Планета мистецтва" (Дніпро), директору ПАДІЮНу Світлані Ганущиній.

    Після завершення гала-концерту учасники фестивалю долучилися до масштабного танцювального флешмобу на площі Шандора Петефі, який проходив з ініціативи Дитячої академії танцю "Джерельця Карпат". "Весняний бал" проходив за підтримки Ужгородської міської ради та депутатського корпусу, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Ужгородської міськради.  

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору