ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Президент Зеленський розчарований рішенням ПАРЄ про повернення делегації Російської Федерації

    20 квітня 2024 субота
    78 переглядів
    Володимир Зеленський висловив своє розчарування рішенням про повернення російської делегації до ПАРЄ

    Президент висловив сподівання, що в питанні захисту демократичних цінностей в ПАРЄ ні у кого не було думок про цінності матеріальних.
    Президент України Володимир Зеленський висловив своє розчарування рішенням про повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи.
    Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.
    "Розчарований рішенням ПАРЄ затвердити без обмежень повноваження делегації Російської Федерації. Минулого тижня я особисто обговорював це питання з президентом Франції і з Федеральним канцлером Німеччини. Намагався переконати пана Макрона і пані Меркель, що повернення російської делегації в ПАРЄ можливо лише після того, як Росія виконає принципові вимоги Асамблеї. Шкода, що наші європейські партнери нас не почули і зробили інакше ", - йдеться в замітці глави держави в соцмережі.
    При цьому Зеленський подякував українській парламентську делегацію і "дружні національні делегації, які мужньо боролися до кінця".
    "Головним аргументом за повернення стали необхідність захисту прав людини і громадянина як вищих демократичних цінностей. Сподіваюся, що в питанні захисту демократичних цінностей ні у кого не було думок про цінності матеріальних", - підкреслив президент.
    У цьому контексті він висловив сподівання на підтримку повернення полонених в Азовському морі українських моряків.
    "Дуже хочу побачити, як прихильники повернення російської делегації в Асамблеї - організації, яка 70 років захищає верховенство права в Європі, - будуть відстоювати і вимагати іншого повернення - повернення полонених українських моряків. Нагадую, що саме сьогодні, 25 червня, закінчується термін виконання відповідного наказу Міжнародного трибуналу з морського права. з нетерпінням чекаємо, як задекларовані положення щодо верховенства права будуть втілені в реальному житті ", - резюмував Зеленський.
    Раніше члени ПАРЄ проголосували за повернення російської делегації в асамблеї. Представники Франції, Італії, Іспанії, Португалії, Норвегії, Австрії, Словаччини, Туреччини, Ісландії, Кіпру та Азербайджану в повному складі підтримали повернення Росії в ПАРЄ.
    Також повідомлялося, що Росія планує включити в свою делегацію в ПАРЄ депутатів від Криму.
    Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи наклала на Росію санкції в квітні 2014 року через анексію Криму і війни на Донбасі, таким чином позбавивши росіян права голосу. Тому російська делегація припинила участь в роботі ПАРЄ. Також Росія не платить внески до Ради Європи з червня 2017 року.

     

    ЧИТАЙТЕ також: Народу цікаво! Про що домовився Зеленський з олігархом Ахметовим

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору