ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Затишні альтанки для туристів в оточенні Карпатських гір — де це? (+ФОТО)

    17 квітня 2024 середа
    104 переглядів
    Закарпатська Свалявщина: до послуг туристів альтанки, мангал, гойдалки, дитяча гірка, столики з лавицями під яблунями і грушами

    У час, коли відпустка або ще не настала, або вже минула, ми шукаємо місця для відпочинку у межах міста, району, області.

    Як правило, розраховуємо переключитися на гарні краєвиди і затишок в далечині від метушливого місця, але в межах розумного бюджету – ті самі «не за всі гроші».

    Ми розповімовам про місце, яке повністю відповідає вказаним вище параметрам, чи навіть більше, ніж відповідає. Але онлайн-мапа навряд містить дані про цю місцину.

    Локація: с. Ганьковиця Свалявського району. Орієнтир: два величезні «лісові» борди вздовж дороги на трасі «Київ-Чоп» біля в’їзду в село. Якщо ви розраховуєте побачити там високі ворота до гірського курорту, то помиляєтеся. Там розташовано рекреаційний пункт для туристів і подорожніх, який збудували лісівники Державного підприємства «Свалявське лісове господарство».

    На просторому майданчику в оточенні Карпатських гір і лісу ви знайдете затишні альтанки, мангал, гойдалки, дитячу гірку, столики з лавицями під яблунями і грушами. Для особливої заміської атмосфери поруч є доглянутий луг, де вже зібрані «фотогенічні» копиці сіна. Неабияким бонусом для відпочивальників буде наявність джерела питної води. А для душі і візуального задоволення на території зони відпочинку є квітники із понад десятком видів декоративних квітів, а на фруктових деревах прилаштували годівнички для пернатих.

    За словами лісівників, ідея такого формату рекреаційного пункту виникла у їхнього колеги Володимира Сенька. Він все спланував, спроектував і втілив із однодумцями. Щоправда, люди не завжди цінують чужу працю, тому і гойдалки вже викрадали, і альтанки доводиться часто ремонтувати після не надто порядних гостей. Щодо оплати за користування локацією, то вона відсутня. Відвідування і відпочинок абсолютно безкоштовні.

    Єдине, про що просять лісівники, це не смітити. На території облаштовано близько десятка урн, на які обов’язково треба звернути увагу – це запорука вашого цивілізованого відпочинку.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору