ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

До 110-річчя з дня народження в Ужгороді відкрилася виставка творів заслуженого художника України Золтана Шолтеса (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    92 переглядів
    Закарпатський музей імені Бокшая презентував виставку творів заслуженого художника України Золтана Шолтеса

    Виставку творів заслуженого художника України Золтана Шолтеса «In memoriam» відкрили напередодні в залах Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая.

    На відкритті виставки та вечора пам’яті, присвячених 110 річниці з дня народження митця, теплими словами про його життя і творчість поділилися директор музею Франциск Ерфан, заступниця директора музею з наукової роботи Людмила Біксей, кандидат мистецтвознавства Віктор Штець (м. Львів), голова Закарпатської обласної організації НСХУ Борис Кузьма, народний художник України Степан Шолтес (син Золтана Шолтеса).

    Із привітанням виступил також голова Закарпатської обласної державної адміністрації Ігор Бондаренко.

    На виставці «In memoriam» представили близько 90 картин художника, написаних у різні роки, зокрема й роботи ранньої творчості. Здебільшого це – закарпатська тематика, те, що оточувало автора в житті. Так, можна побачити картини «Старий млин», «На гірському озері», «Ужгородський замок», «Гора Петрос», «Колочавські полонини», «Ясний день», «Верховинське літо» та багато інших. Частина експозиції – із музейної збірки, деякі роботи – з приватних колекцій.

    Виставка триватиме місяць, відвідати її можна до 18 серпня, після чого в залах Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая представлять нову, присвячену Дню Незалежності України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору