ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Багнюка Закарпаття не на жарт зацікавила спеціалістів Євросоюзу! (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    68 переглядів
    Фахівці з Угорщини вивчають можливість застосування намулу Закарпаття в аграрній сфері

    На Закарпатті забруднення каналу Верке на Берегівщині є однією з найбільших проблем району. Канал, що бере початок з річки Боржава, не лише забезпечує водою понад 40 гектарів орної землі, а й є єдиною водною артерією, що протікає містом Берегово.

    Через забруднення, в тому числі каналізаційними викидами, канал є наразі дуже засміченим. Проблему місцева влада намагається вирішити вже роками, але марно. Цього року за реабілітацію водної артерії взялися угорці.
    Фахівці угорського підприємства Kexport Cluster Nonprofit Ltd ще навесні 2019 року долучилися до досліджень на Закарпатті. Зокрема вони стали переможцем гранту, що фінансує Міністерство закордонних справ Угорщини.
    Мета - вивчити можливість застосування намулу, що утворився на дні каналу, для потреб сільського господарства. Або для створення рекультиваційного шару для сміттєзвалища на території Закарпаття.
    Свої напрацювання угорці мають показати на виставці Karpat Expo-2019, що триватиме у Будапешті 21-22 жовтня. У виставці беруть участь понад 40 учасників з України, більшість з них із Закарпатської області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору