ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українцям заборонили одночасно працювати і в політиці, і на державній службі!

    29 березня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    Нардепи прийняли Закон, який забороняє поєднувати державну службу з політичною посадою
    Верховна Рада України в п’ятницю, 6 грудня, підтримала в другому читанні законопроект №2260 про поділ політичних посад і державної служби.

    «За» відповідний законопроект проголосували 255 нардепів.

    Документом вносяться зміни до деяких законодавчих актів, що регулюють діяльність окремих державних органів, зокрема в частині проходження і особливостей державної служби, врегулювання правового статусу держслужбовців, повноважень керівників державної служби, виключення інституту узгодження призначення керівників структурних підрозділів третіми особами.

    Також законом визначається, що паперовий і електронний документ мають однакову юридичну чинність.

    У проекті хотіли прописати, що члени Кабінету міністрів України з дозволу головуючого можуть брати участь в засіданні уряду в режимі відеоконференції. Однак нардепи відхилили цю норму в ході розгляду.

    Документом також відстрочено е-декларування для помічників-консультантів народних депутатів. При цьому воно залишається для працівників Офісу президента.

    Нагадаємо, наприкінці вересня законопроект Про внесення змін до деяких законів України про перезавантаження влади №1066, який передбачає введення державної служби за контрактом, набув чинності.

    Зазначимо, законом спрощено порядок прийняття на державну службу та звільнення з неї, а також передбачені можливості запровадження контрактної державної служби.

    Нагадаємо, у вересні Рада прийняла закон про реформу державної служби. Тоді депутати спростили прийняття на держслужбу і звільнення з неї, ввели контрактну службу і ліквідували надбавки чиновникам. Також повідомлялося, що в Україні планують підняти зарплати чиновникам.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору