ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Відродження газовидобутку в регіоні лобіюватиме у Києві в.о. губернатора Закарпаття Олексій Гетманенко (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    123 переглядів
    Тимчасовий очільник Закарпаття відвідав Русько-Комарівське газове родовище

    Як ведеться видобуток природного газу, його експлуатація, потужності та проблемні питання - дізнавався в.о.голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко на прикладі ТзОВ «Тисагаз», відвідавши сьогодні, 20 січня, Русько-Комарівське родовище, що на Ужгородщині.

    З квітня 2002 року почалась розробка Русько-Комарівського родовища. Станом на сьогоднішній день добуто 153,5 млн куб.м. Видобуток газу ведеться з глибини 3,5 тис м.

    Засновником «Тисагаз» є Каб Енерджі Інк – американська компанія з пошуку та видобутку вуглеводнів. Усі нафтогазові активи компанії знаходяться на території України. Три ліцензійні ділянки знаходяться в межах Закарпатської області.

    Як розповів директор «Тисагаз» Михайло Вукста, основними напрямками діяльності товариства є пошук та розвідка родовищ нафти, газу та інших корисних копалин, їх розробка. У 2015 році товариство сплатило 47 млн грн податків у бюджет.  Тоді добовий видобуток перевищував 100 тис куб м на добу.

    Однак, у квітні 2016 року виробництво на Русько-Комарівському родовищі було призупинено через те, що в природному газі з існуючих свердловин вміст азоту перевищував допустиму межу по Кодексу газорозподільних систем.

    У 2017 році Каб Енерджі Інк інвестувало близько 1,6 млн доларів у відновлення виробництва на родовищі. Інвестори витратили значні кошти та зусилля з метою пошуку та розробки покладів вуглеводнів. Провівши 3-Д сейсмічні дослідження на території ліцензії вибрано перспективні точки буріння.

    Насамкінець директор зазначив, що після короткочасного відродження газовидобувна галузь краю пішла на спад через зниження видобутку. Так, якщо в 2019 році добовий видобуток складав 3 тис куб м на добу, то цьогорічний – лише1 тис куб.

    Олексій Гетманенко, вислухавши інформацію газовидобувників, запевнив що лобіюватиме вирішення проблем підприємства в профільному міністерстві із залученням народних депутатів ВРУ від Закарпаття, повідомили у пресслужбі Закарпатської ОДА.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору