ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Жителі Землі не надлюди — в нас багато користі, самолюбства та бажання влади

    28 березня 2024 четвер
    82 переглядів
    Чому існують таємні знання, за які можна поплатитися життям?

    За що насправді знищували відьом і чому існують таємні знання, за які можна поплатитись життям?

    “Ви як діти, вам нічого не відомо про давні часи, про сиві знання минулого”, – так написано в стародавній книзі Єгипту.

    Нещодавно науковий світ знову “здивувався”. Знімки, зроблені одним з супутників NASA, показали, що територія Аравійського півострова поцяткована рельєфом стародавніх споруд, які покрили тисячолітні шари піску.

    Вчені зробили висновок: супутник допоміг виявити одне із найзагадковіших міст старовини – Убар.

    За далеким переказами це місто разом з усіма його мешканцями було поховане в пісках.

    То що ж трапилося з таємничим містом? До сих пір для вчених загадка.

    За однією з гіпотез, місто в пустелі повинно би бути ровесником єгипетських пірамід. Тисячоліття тому це було місто алхіміків, ясновидців і ескулапів.

    За легендами цілителі Убара могли оживляти померлих, могли літати і володіли секретом вічної молодості. Вміли зцілювати всілякі недуги.

    Не відставали і Звіздар. Вони могли розповісти про минуле, сьогодення і майбутнє і передбачати катастрофи.

    Невже зараз вдалося знайти цю древню столицю колись потужної і незвичайної цивілізації? Якщо це Убар, то тоді постає питання, що стало з його жителями?

    Пустеля Руб-ель-Халі. Тут лише розпечений від гарячого сонця пісок. На 4 тисячах квадратних метрів більше нічого немає.

    Але під цими пісками – найбільша таємниця минулого. Саме тут, прямо посередині пустелі, перебував Убар – столиця одного з древніх народів Аравії, який бере початок від біблійного Ноя і якого давно немає.

    Про загадкове безлюдне місто збереглася лише одна згадка – в Корані. Там сказано, що піщаний буревій на території Убара вирував 8 діб!

    Дослідники говорять, що буря ця навряд чи була природною катастрофою. Адже піщані бурі дуже рідкісні і не тривають більше 3 діб.

    Треба зауважити, що Адітья – не єдина раса давнини, яка володіла надможливостями.

    Чому раптом ці люди і ці знання зникли? А може, все просто? Великі знання давали владу. І конкуренція за владу дала дорогу людському безумству. Пам’ятаєте святу інквізицію? Тоді без розбору відправляли на багаття навіть при підозрі на чаклунство.

    Але ж слово відьма йде від слова відати, тобто Знати. Припускаємто, що ось так і погубили ті великі знання. Сьогодні деякі історики переконані, що багато хто із страчених дійсно мали знання, а за тодішнім уявленням, магією. І саме за те, що вони володіли таємними знаннями, які були не доступні звичайним людям, їх і вбивали.

    Можливо, ті таємні знання були небезпечні для звичайних людей, адже в загальній своїй масі ми не надлюди, в нас багато користі, самолюбства, бажання влади. Не виключено, що якби ті знання віддати в руки звичайних людей, то були б використані в своїх особистих корисливих цілях.

    У всіх міфах прослизає одна думка. Боги колись дали надздібності людині, а потім жахнулися тому, як люди використовували їх дар. І з тих пір вони карають тих людей, що не за призначенням користуються надзнаннями. І таких людей стає все менше…

    На думку дослідників саме за це поплатилися Адам і Єва, втративши безсмертя. З цієї ж причини поплатилися Титани, скинуті і заточені під землею. Та ж доля спіткала і відьом, які розтратили даремно свій дар, і вони були спалені.

    У багатьох сучасних народів є перекази, що коли люди стали використовувати таємні знання на шкоду, то Боги просто змушені були зруйнувати попередній світ. До речі, павші ангели теж були скинуті з тієї ж самої причини, що допомагали людям опановувати ті таємні знання.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору