ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мешканці луцької вулиці проти її назви на честь Бандери

    25 квітня 2024 четвер
    54 переглядів
    Мешканці обурювалися, що влада не спитала їхньої згоди на перейменування вулиці Суворова на Бандери

    У Луцьку на народне віче проти перейменування вулиці Суворова на вулицю Бандери зібралися понад півсотні мешканців цієї вулиці. Про це повідомляють «Волинські Новини».

    Мешканці обурювалися, що влада не спитала їхньої згоди на перейменування вулиці Суворова на Бандери. Вони стверджують, що написали заяву в мерію, але отримали відписку. Наразі ж чекають відповіді на скаргу, яку адресували до того ж муніципалітету.

    Мешканці налаштовані рішуче: якщо влада не зважить на їхню позицію, обіцяють звернутися до суду.

    Натомість присутні депутати Луцької міськради від фракції «НУ» Любов Ганейчук та Віктор Юрченко вважають рішення про перейменування вулиці цілком виправданим.

    Пані Ганейчук зазначила, що до цього часу Луцьк, мабуть, лишався єдиним облцентром Західної України, де не було вулиці Бандери. Нашоукраїнка наголосила, що потрібно шанувати рідну історію.

    Її колега по фракції Віктор Юрченко додав, що печатки у паспортах мешканці перейменованої вулиці змінюватимуть за спрощеною системою, тому незручностей не повинно бути.

    Нагадаємо, що під час сесії Луцької міськради, коли депутати перейменували вулицю Суворова на Бандери, наголошувалося, що її найближчим часом реконструюють. Наразі на цій вулиці тривають роботи по капітальному ремонту.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору