ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Львівщині троє школярів «розслабилися» до непритомності

    24 квітня 2024 середа
    25 переглядів

    Інцидент стався у містечку Городок. Трьох непритомних підлітків помітили перехожі, і викликали «швидку», яка забрала їх у коматозному стані.

    До реанімації Городоцької центральної районної лікарні потрапило одразу троє юних пацієнтів. Їх непритомними побачили перехожі і викликали «швидку». Двох лікарі підібрали у Старому парку – улюбленому місці відпочинку містечкової молоді, а третього біля озера.

    Ярослав, водій швидкої допомоги: «Вони сиділи отак руки тримали. Ну, можна сказати, що вони були непритомні. Ми одного загрузили, потім другого загрузили».

    Двох школярів зі стану коми медики виводили впродовж 16 годин. Третього – півтори доби. Медичні тести показали, що діти обкурилися коноплею.

    Анатолій Матківський, лікар Городоцької центральної районної лікарні: «Тестами на вживання наркотиків було досліджено сечу всіх трьох пацієнтів, і експрес-тести показали, що в сечі виявлено висока концентрація марихуани».

    Коли хлопчаки отямилися, то розповіли, як усе було. І тоді, начебто зрозуміла ситуація перетворилася для міліціянтів на рівняння з багатьма невідомими.

    Учні запевнили, що коноплі не курили, а отруїлися пігулками. Якобы хотіли поліпшити настрій, тож на перерві пішли на шкільний спортмайданчик і наковталися «Баклофену».

    Роман Мазур, оперуповноважений кримінальної міліції Городоцького РВ: «З їхніх слів ми дізналися, що вони вжили таблетки препарату «Баклофен», які вони придбали в одній із аптек міста Городка. Вжили вони по 15 таблеток. З їхніх слів, вони хотіли підняти настрій чи то розслабитися».

    Міліціянти негайно перевірили названу підлітками аптеку. Виявилося, купити цей препарат було годі, бо його вже багато років не постачають. Та й загалом аптекарі дивуються – звідкіля діти могли довідатися про «Баклофен».

    Євгенія Васильчук, фармацевт: «Він в нас буває дуже рідко, бо то не ходовий препарат. Вживається як міорелаксант. Тільки певна група лікарів може про нього знати, яка ним користується, бо не є широкого спектру дії. В нас його в наявності немає і буває він дуже рідко. Щоб сказати, коли він в нас був, ми мусимо підняти фактури за декілька років».

    До того ж, властивостей, які могли б зацікавили молодь, препарат не має, - запевняють фармацевти.

    Євгенія Васильчук, фармацевт: «Для наркоманів, я думаю, що ніякого, тому що він розслабляє мускулатуру гладку, а так він ніяк не може. Для наркоманів ніякої цікавості, і він не рекламований, ні на слуху. Взагалі важко сказати, де вони могли взяти таку назву як «Баклофен».

    Від кого довідалися про «Баклофен», та де взяли його – хлопці не зізнаються. Навіть учителям, які школярів лише хвалять.

    Петро Прудивус, директор СШ №2: «За ними ні разу ніхто не зауважував ні схильності до куріння, ні там випити, ні щось інше. Нормальні діти, чемні… Вони заявили, що почули на дискотеці, що є якісь там ліки, що можна якесь від них задоволення мати».

    Тим часом медики кажуть, тести на наявність наркотичних речовин навряд чи помилкові, а ось підліткам приховувати факт куріння коноплі є сенс. Це кримінал, тоді як уживання пігулок – ні. Чим саме отруїлися хлопці – має з’ясувати судово-медична експертиза. // Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, Львівська обл., НТН.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору