ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Страшні реалії Ужгорода мера Ратушняка

    19 квітня 2024 п'ятниця
    56 переглядів

    Дії щодо самозбагачення з боку ужгородських начальників є згубними для громадян обласного центру Закарпаття.

    Довго-довго крутив Ратушняк незрозумілі махінації, й ніякий «супергерой» не міг нас порятувати від зловмисника, а тільки інколи всі запобігали, завдяки втручанню громадськості, наглому грабунку. Так-так, ідеться про ту історію, коли нечесний мер вирішив у державних школах Ужгорода впровадити, такий собі, закон, щоб батьки платили за відвідування дітьми групи продовженого дня. Для пана Сергія справа була провальною, але яка це все-таки нахабно «відморожена» витівка — одразу зрозуміло, що вчинила її людина темпераментна та шляхетна. Але завдячуючи таким «коням», життя в Ужгороді перетворюється на бозна-що! Крім того знову маємо низку проблем через те, що існує такий мер, який думає насамперед про свій бізнес, а не про благоустрій рідного міста. Адже Ужгород уже мільйон разів можна було зробити кращим! Ось тільки від декого ніяк не діждешся чесності, самовіддачі та відсутності, засліплюючої залишки розуму, егоцентричності.
    Холодна, кажуть, зима наближається. Не така тепла, як попередні дві. Це, безперечно, надзвичайно сумна новина для нас, «мерзляків», бо Ужгород, як завжди, мало не аварійний. Теплопостачання не налагоджене навіть за схемою його впровадження, и тепер маємо все неякісне, та тільки й чекай водови-ливів з темних небес зимової ночі.
    Крім псування труб, прогнозується й низка інших проблем, які тісно пов'язані з обігрівом наших домівок. Виною тому є підприємство «Уж-тепло», яке нібито було створене для покращення ситуації після полеглого смертю хоробрих «Ужгородтеплокомуненерго». З'явилася можливість встановлення автономного опалення, й люди кинулися розкуповувавати опалювальні котли підконтрольних фірм. Накинулися, як кури на свого мертвого родича, якому не судилося вилупитися. Й закінчується все сумно, бо з такою кількістю автономно-обігрівальних приладів у багатоквартирному будинку назріває низка аварійних ситуацій.
    Дійшли такого висновку після різнорегіональних перевірок, проведених Державною житлово-комунальною інспекцією та ще й з їх працівниками, що діють у складі Міністерства з питань житлово-комунального господарства. Були розставлені крапки над «і». Було проведено масу перевірок, що дало нам зрозуміти: на підприємстві КП «Уж-тепло», яке здійснює централізоване теплопостачання в місті Ужгороді, було встановлено, що з потурання органів місцевої влади централізоване теплопостачання у критичному стані. А КП «Уж-тепло» в результаті зменшення обсягів надання послуг з теплопостачання, невідповідності затверджених тарифів собівартості наданих послуг знаходиться на межі банкрутства. Прогнозовані збитки підприємства за результатами роботи у 2008 році становлять близько 6 мільйонів гривень.
    Допоміг нам у отриманні таких змістовних та захоплюючих висновків працівник згаданої інспекції Володимир Козачук, який таку сумну інформацію оприлюднив. Децентралізація теплопостачання в Ужгороді була передчасно взята за мету ужгородською владою, а відповідність умов для втілення цього в реальність не було взято до уваги. Такий собі звичний сценарій ужгородських зогнилих реалій, від яких уже нудить.
    Тепер майже 75% «квартирантів» усього Ужгорода мають свій автономно-опалювальний пристрій. А головне, що в кожного свій індивідуальний, особливої класифікації. А у зв'язку з логічними лімітами електронапруги та водопостачання, газопостачання тепер особливу тривогу викликає стан внутрішніх будинкових систем, на які тепер йде. додаткове навантаження. Адже існує небезпека тотальних збоїв у системах, що вже беруться прогнозувати хлопці з Державної житлово-комунальної інспекції.
    Закінчилося все тим, що інспекція видала припис, що змушує підприємство «Уж-тепло» звернутися до органів місцевого самоврядування для приведення тарифів на опалення у відповідність до економічно обгрунтованих витрат. Також варто нормально розробити схему оптимального теплопостачання до кінця року. Та ремонт внутрішньобудинкових систем нам також наполегливо радять провести з допомогою мера...
    Але про що може йтися? Швидше ми перемонтуємо розум Ратушняка, ніж він внутрішні будинкові системи. Ось так і живемо, нічого хорошого не бачачи за блакитною купою безчесних урядовців. Дід Мороз мав би сфотографувати їхні всі хижі, подати на стіл Президенту України, щоб особисто перевірив стан теплопостачальних мереж у них. І якщо він ліпший, ніж у народу, то посадити їх у тюрму. На довічні строки ув'язнення з триразовим харчуванням... на тиждень. Запаси підшкірного жиру дозволять цим шкурам протягнути у в'язниці не один рік.
    Євген Тюленій, "Правозахист", №45 (275) від 23.12.2008 р.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору