ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мер Ужгорода Ратушняк "засвітився" у списках скандального львівського судді Зварича

    19 квітня 2024 п'ятниця
    50 переглядів

    Фразою 2008 року стало зізнання Голови Львівського адміністративного апеляційного суду Ігоря Зварича, мовляв, є в українців такий звичай — засівати кабінети грішми.

    Мільйони доларів та гривень, які знайшли у нього — основний симптом хвороби нашої суддівської системи. Днями до корупційно-хабарного скандалу додалася інформація й про сексуальні оргії, які відбувалися в робочому кабінеті цього судді.

    Виявляється, у списках хабарників, які вів Зварич, «засвітився» і мер Ужгорода — через БЮТівця-нардепа Петра Димінського він передав Заричу 350 тисяч умовних одиниць за «потрібне» рішення суду щодо землі в районі вул. Загорської обласного центру Закарпаття.

    «Професіонали» з команди Ужгородського мера незаконно перевели землі радгосп-заводу «Ужгородський» у землі запасу Ужгородської міської ради. Ужгородський міжрайонний суд, розглянувши адміністративний позов прокурора Ужгорода в інтересах територіальної громади міста до Ужгородської міськради скасував рішення міської ради від 28.12 2006 року (№182) «Про вилучення земельних ділянок» в частині припинення ДП радгосп-заводу «Ужгородський» права постійного користування земельною ділянкою площею 25 га в районі вул. Загорської та переведення її в землі запасу Ужгородської міськради. Скасовано також рішення міської ради від 16.11.2007 (№507) «Про припинення користування земельними ділянками та заміни до раніше прийнятого рішення та від 6 червня цього року (№507) в частині припинення ДП радгосп-заводу «Ужгородський» права на постійне користування земельною ділянкою площею 26,3 га.

    «Професіонали» явно перевищили повноваження, забравши у своє підпорядкування землю і ввели в оману депутатів міської ради, які прийняли рішення роздати ділянки на цій території мешканцям міста.

    При цьому «професіонали» «забули», що є передбачена законодавством процедура, зокрема, робиться проект відводу землі, який проходить державну землевпорядну експертизу, відбувається зміна цільового призначення (а це були сільськогосподарські землі). Якби процедуру дотримали, то виявили б, що згідно обстеження грунтів, проведеного останній раз у 1982 році, ці землі належать до 176 агровиробничої групи, тобто до особливо цінних грунтів нашої області (згідно ст.150 земельного кодексу та наказу Держкомзему від 6.10.2003 №245). Відповідно, за законодавством зміна цільового призначення таких грунтів проводиться тільки після погодження кількома міністерствами і виключно рішенням Верховної Ради. Тобто максимум, що могли зробити ужгородські депутати, це просити парламент вирішити це питання. Натомість керівники мерії вирішили, що вони самі і царі, і боги…

    У «новорічному» інтерв’ю в одній зі своїх газет Сергій Ратушняк повідомив, що вже підписав 200 з 300 актів на земельні ділянки в районі Загорської. Однак, промовчав, що насамперед наділив земелькою «ближніх» — Юліанну Бедь, Олександра Антала, Івана Ванджурака, Володимира Химинця. А іншим — за ціною 6 тис. доларів за сотку. Разом на 50 га зібрав «урожай» — 30 мільйонів «улюблених одиниць». Десять, кажуть, пішли самому меру, решта — оточенню. За вірну «службу». На додаток до земельки…

    А звичайні люди, які за принципом Остапа Бендера «деньги — утром, стулья — вечером», заплатили і чекають свої акти. На землю, законність передачі якої ще проходить чергове судове оскарження…

    Василь Райтин, Мукачево.net

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору