ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті митники конфіскували "уцінений" мікроавтобус

    16 квітня 2024 вівторок
    23 переглядів

    Закарпатські митники конфіскували у двох мешканців Чернівецької області мікроавтобус, який ті намагалися ввезти за заниженою вартістю.

    Не сподівалися батько і сині, що новорічні свята принесуть їм такий „подарунок”, і замість того, щоб відсвяткувати купівлю мікроавтобуса, вони позбудуться його на кордоні.

    Пізнім вечором на ділянку прибуття митного поста „Тиса” Чопської митниці заїхав вантажний мікроавтобус „Mersedes Benz Sprinter 315 CDI” 2006 року випуску. В мікроавтобусі з Німеччини до України слідували двоє наших співвітчизників.

    Заповнивши митні декларації, вказані громадяни заявили про намір ввезти на територію України куплений за кордоном мікроавтобус. Як підставу для його ввезення вони подали митному органу документи (технічний та транзитний технічний паспорти, договір купівлі-продажу) з вказаною вартістю транспортного засобу 11 200 євро. Окрім того, про намір ввезти в Україну автомобіль свідчила і наявність попередньої декларації громадян (ПДГ), яка була оформлена Вадул-Сіретською митницею з розрахунком необхідних митних платежів, виходячи з вартості мікроавтобуса.

    У ході митного контролю, який проводився в боксі поглибленого огляду, 26-річний громадянин України на вимогу працівника митниці видав оригінал і копії експортної декларації на мікроавтобус, оформлені митними органами Німеччини та Угорщини (ці документи знаходилися у внутрішній кишені куртки, одягненій на громадянинові). Працівники митниці, уважно вивчивши ці документи, встановили, що відомості про продавця транспортного засобу, а також інформація стосовно вартості мікроавтобуса, суттєво відрізняються від відомостей, поданих митному органу. Зокрема, вартість мікроавтобуса згідно виявленої експортної декларації складає 17 600 євро.

    Причини такої невідповідності ні батько, ні син пояснити не змогли.

    За даним фактом працівники Чопської митниці склали протокол про порушення митних правил за ознаками статті 352 Митного кодексу України. Транспортний засіб вилучили.

    Відповідно до експертизи, призначеної в ході провадження по справі, встановлено, що вартість вилученого мікроавтобуса за межами території України складає понад 187 тис. грн., а на території України — 212 тис. грн. Крім цього, на запит митного органу України німецька фірма-продавець підтвердила факт продажу мікроавтобуса по ціні 17 600 євро.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору