ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У пункті пропуску "Ужгород" півтори доби стоїть понад 100 вантажівок (ВІДЕО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    49 переглядів
    На словацькому кордоні півтори доби стоїть понад 100 вантажівок

    На українсько-словацькому кордоні, у пункті пропуску "Ужгород", хури вишикувалися у кілька кілометровому заторі, уже півтори доби стоїть понад 100 вантажівок із різних країн, зокрема України, Росії, Словаччини, Словенії і Туреччини. Причина - несправні ваги країни-сусідки.

    "Причини є дві. Першу причину ви самі знаєте - кожної суботи і неділі. Це пов’язано з платними послугами переміщення дорогами Словаччини. І друга причина - це проведення будівельних робіт на ваговому комплексі при виїзді", - каже голова комісії з припинення Ужгородської митниці Михайло Кочіш.

    Водії вантажівок обурені: черга просувається повільно, а терміни доставки вантажу - фактично вичерпані. Такої затримки на українсько-словацькому кордоні не було вже давно - кажуть перевізники.

    "Вчора ввечері в 21 годині уже сюди приїхав. Я би і сьогодні грузив, але як маю грузити, якщо тут стоїмо вже 42 години. Коли я проїду, то буде вже більше ніж 42 години", - каже водій вантажівки з Словаччини Роберт.

    "Якщо ми не нгадаємо товар вчасно, штрафи дуже великі і то все з водія знімають", - каже водій вантажівки з України Микола.

    Штрафи за затримку вантажу у кожного свої, але не менше 200-300 доларів - розповідають водії. Таку суму вони заробляють за місяць. Проте митники запевняють: ажіотажу на українсько-словацькому кордоні немає.

    "Поки що збоїв немає. Єдиний, що черга протягом суботи-неділі - черга біля 110-115 автомашин, які спостерігались на об’їзній дорозі міста Ужгорода, але уже транспортні засоби в межах ділянки дороги, як веде безпосередньо до пункту пропуску", - каже голова комісії з припинення Ужгородської митниці Михайло Кочіш.

    Та 110 машин ще й досі у черзі. Одні просуваються, за ними приїжджають інші. Словаки ж планують проводити будівельні роботи аж до 15 листопада. Аби полегшити пересування важкого транспорту, українська сторона запровадить дві черги: ліворуч - для порожніх машин, праворуч - для вантажівок із товаром. Поки всі ці авто як з українського так і з словацького боку зважують на ужгородських вагах.

    На словацькому кордоні півтори доби стоїть понад 100 вантажівок Сьогодні, 19:04 Поділитися:

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору