ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Фізик з Ужгорода розробив новий апарат для діабетиків

    19 квітня 2024 п'ятниця
    20 переглядів
    Розробкою ужгородця вже зацікавилися Латвія, Угорщина, Ізраїль, Китай

    Взяти звичайну прищіпку для білизни і перетворити її винахід, за яким шикуються у чергу іноземні виробники під силу українському пенсіонерові.

    В Ужгороді фізик на пенсії розробив новий апарат для діабетиків, так званий глюкометр, аналогів якому немає у світі. Він дозволяє виміряти рівень цукру в крові без проколів шкіри. Але в Україні винаходом чомусь не зацікавилися.

    Петро Бобонич ніколи не мав відношення до медицини. Але йому вдалося розробити не схожий на інші - прилад для вимірювання рівня цукру в крові.

    Петро Бобонич, винахідник: “Справа в тому, що сучасні прилади - це такі для яких необхідно мати спеціальну шприц-ручку, аби проколи палець. Потім нанести кров на полоску, всунути в прилад і визначити рівень цукру. Цей метод не потребує крові”.

    Винахідник переконаний, що його глюкометр може бути втричі дешевший, від решти аналогів. А головне - простіший у використанні.

    Віталій Глагола, журналіст: “Винахід Петра складається з мультиметра та кліпси, на якій розміщено спеціального фотоприймача. Аби виміряти рівень цукру в крові необхідно почепити кліпсу на вухо, ввімкнути прилад, натиснути на кнопку та й побачити результат”.

    Через кров`яні судини проходить інфрачервоний промінь від світлодіода до фотоприймача й подає інформацію про рівень глюкози на монітор. Уже вісім років поспіль, тільки-но захворіла на діабет, цим приладом користується дружина винахідника.

    Ганна Бобонич, дружина винахідника: “Він уже так розгубився, чи то стало стимулом і розробив цей прилад. Ну, а зараз цей прилад, коли я хочу виміряти, переконатися, що цукор або дуже високий, або дуже низький - я використовую”.

    Таких, як Ганна в Україні майже мільйон, кажуть лікарі. Вони впевнені - новий глюкометр здатний полегшити життя діабетикам. Апарат вже випробували на п’яти сотнях хворих і були вражені результатом.

    Йосип Пічкар, лікар ендокринолог, доцент Ужгородського Національного Університету: “Якби вдалося запустити даний прилад - це була б революція у визначенні рівня цукру в крові. І не треба робити уколи. І не треба боятися. Це особливо, коли треба колоти дітей. Є ж ситуації коли треба визначити на протязі доби 5, 6, 10 разів рівень цукру в крові”.

    У винахідника стоси патентів і нагород за цей глюкометр. Розробкою ужгородця вже зацікавилися Латвія, Угорщина, Ізраїль, Китай та Сингапур.

    Петро Бобонич, винахідник: “Вони просили, вони просять. В мене ціла папка була з тими, які хотіли б взяти. По Інтернету в мене і тепер є”.

    Ужгородський винахідник, втім, досі сподівається на пропозиції від вітчизняних фірм.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    помогите его приобрести [email protected]