ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мукачівська Православна єпархія разом з МСРЦ «Дорога життя» провели благодійний вечір (ФОТО)

    18 квітня 2024 четвер
    80 переглядів
    В ужгородському "Падіюні" пройшов благодійний концерт

    Як вже раніше анонсувалося 3 жовтня о 16.00 к.ч. в м. Ужгороді в «Падіюні» з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора та за підтримки Мукачівської православної єпархії пройшов благодійний вечір з нагоди річниці Медико-соціально-реабілітаційного центру «Дорога життя».


    Метою акції стала духовна та матеріальна підтримка дітей-інвалідів, які в наш нелегкий час найбільше потребують духовної та матеріальної опіки. Це люди, які є одними із нас, однак в силу різних життєвих обставин вони є дітьми з особливими потребами.
    Програма благодійного вечора складалася з офіційного відкриття, благодійної ярмарки та святкового концерту.
    Дійство розпочалося з короткої екскурсі у верхньому фойє «Падіюну» де були розташовані роботи благодійної ярмарки. На останній були представлені різновекторні творчі роботи дітей з «Дороги життя», роботи діток недільних шкіл, картини художників Закарпатського відділення спілки художників України, картини ув’язнених УВП № 9 м. Ужгорода, тощо.
    Після огляду робіт дзвони сповістили всім про початок вечору. Вечір розпочався трохи незвично. Ніхто не виступав і не оголошував про початок благодійної справи. Про це розповів зворушливий вальс дітей з особливими потребами та хворих на ДЦП.
    Вечір розпочався у вигляді діалогу між ведучими. «Свіча запалює свічу і світло народжує Любов. І там де живе Любов – народжується Божественна благодать. Як велично і водночас просто звучить слово БЛАГОДАТЬ», такими словами розпочався доброчинний вечір організаторами якого вперше виступили відділ соціального служіння та доброчинності Мукачівської єпархії та МСРЦ «Дорога життя».
    Після короткої молитви зі вступним словом і благословенням доброчинної справи до присутніх звернувся архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор. Словами подяки Богу за можливість творіння добрих справ як священиками, так і меценатами були пронизані слова архіпастиря. З коротким вітальним словом до присутніх звернувся також директор МСРЦ «Дорога життя» – Кириленко Олег Павлович.
    Після благодійної ярмарки всі учасники та присутні гості перейшли до великого концертного залу де розпочався святковий благодійний концерт.
    У концерті взяли участь церковно-приходська школа закону Божого, що діє при Свято-Успенському храмі с. Дубриничі, вихованці реабілітаційного центру «Дорога життя» – Віктор Базько, Ульяна Кастран, Вікторія Хаустова, Василь Мирявчик, Світлана Соломон, дитяча студія «Намисто», дитячий хореографічний ансамбль Ужгородського районного будинку культури «Смерічка» (художній керівник Тетяна Раховська), спортивно-хореографічна студія «Вікторія», лауреати Всеукраїнський конкурсів Тетяна та Сергій Раховські, заслужений артист України, архідиякон Олександр Садварій.
    Доброчинний вечір, що відбувся – це перший проект на теренах Мукачівської Православної єпархії. Враження були незабутніми. Весь вечір був у музичному супроводі. І на ярмарці і на концерті всі відчували по-домашньому затишну, теплу атмосферу.
    На концерті кожну хвилину дітки дарували справжні несподіванки і свято. Всі номери без виключення були пронизані співучими і музичними мотивами і такими ж піснями і кантами. Живі, не награні діалоги діток були настільки впливовими і вражаючими, що в залі на очах у людей постійно виступали сльози. Наймолодшій учасниці концерту виповнилося 5 років.
    У номерах, що ставилися театралізовані сценки з музичними номерами були сплетені в один святковий вінок. Іноді номери чергувалися з пронизливими та зворушливими до сліз випадками з нашого життя. Вірші, що говорили самі діти із «Дороги життя» сприймалися надзвичайно зворушливо. Дорослі життєві теми з дорослого життя у викладі дітей виглядали по-справжньому дієвими і дійсними реаліями. Дитяча гра просто вражала своїм професіоналізмом і щирістю. На завершення концерту з власним номером, під час якого всі учасники вийшли на сцену, виступив архідиякон Олександр Садварій, який крім кількох пісень на останок виконав гімн «Дороги життя» на слова і музику Яни Садварій.
    В кінці концерту з подячним словом виступив владика Феодор. Додому всі йшли іншими. Іншими внутрішньо, з думкою про вічні істини та необхідність творення добрих справ. З думкою про проблеми дітей з «Дороги життя».



    Прес-служба Мукачівської Православної єпархії




    2.JPG
    3.JPG
    4.JPG
    5.JPG
    6.JPG
    7.JPG
    8.JPG
    9.JPG
    10.JPG
    11.JPG
    12.JPG
    13.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору