ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді прес-конференція по захворюванням на рак молочної залози

    28 березня 2024 четвер
    31 переглядів

    У вівторок, 18 жовтня, об 11.00 в прес-центрі управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА (Ужгород, пл. Театральна, 6) відбудеться прес-конференція присвячена Всеукраїнському Дню боротьби із захворюванням на рак молочної залози.


    Участь у прес-конференції візьмуть:
    Роман Іванович ШНІЦЕР – начальник управління охорони здоров’я
    Закарпатської ОДА
    Любов Олександрівна ЖОЛУДЄВА – в.о. головного лікаря обласного клінічного онкологічного диспасеру

    Запрошуємо представників всіх засобів масової інформації.

    Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на рак молочної залози встановлений в Україні «…з метою активізації діяльності із запобігання виникненню і поширенню захворювань на рак молочної залози, привернення уваги суспільства до цієї проблеми…» згідно з Указом Президента України «Про Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на рак молочної залози» від 17 січня 2005 р. № 42/2005.

    Лікарі називають молочні залози жінки "органом-мішенню", бо будь-які гормональні порушення в жіночому організмі позначаються насамперед на здоров`ї цього органу. Особливо шкідливі для грудей стреси, жирна та калорійна їжа, травми молочних залоз.
    Згідно зі статистикою, рак грудей займає перше місце серед онкологічних захворювань серед жіночого населення в Україні і в світі.
    Щорічно у світі діагностується близько мільйона нових випадків захворювання на рак молочної залози, 600 тисяч жінок щороку гинуть від цієї хвороби. За даними ВООЗ, вік 30% жінок, які померли від раку грудей, становив менше 45 років.
    В Україні щороку реєструють 16 тисяч нових випадків раку молочної залози і близько 8 тисяч жінок гинуть від цієї недуги.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору