ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На що витрачати «туристичні» бюджетні гроші?

    19 квітня 2024 п'ятниця
    59 переглядів
    Щасливцем, котрий поїде до Будапешта й Відня, виявився Артем ЮРЧЕНКО

    Цього понеділка у прес-центрі «Закарпатської Правди» говорили про туристичні очікування Ужгорода-2012 та про підсумки фотоконкурсу «Виграй путівку до Європи», який проводив готель «Інтурист» разом із газетою «Закарпатська правда».

    Як розповів Олександр Доктор, керівник Асоціації туристичних фірм і готелів Ужгорода, в обласному центрі створена координаційна рада з питань розвитку туризму, до якої входять як професіонали туристичної галузі, так і творчі люди, зацікавлені в розвитку рекреаційного потенціалу Ужгорода. Цієї п’ятниці на засідання ради винесуть питання фінансування розвитку туризму на 2012 рік. «На цей рік ми просили 200 тисяч гривень, заклали в міський бюджет на туризм 100 тисяч, а виділили …лише п’яту частину. Уявіть, як може розвиватися туристична складова за 20 тисяч на рік? Це удвічі менше, ніж одна участь нашого готелю (пан Олександр – голова правління ВАТ «ГТК Інтурист-Закарпаття» – Авт.) у туристичній виставці в Києві! Ми будемо добиватися, щоб бодай на 2012-й виділили 200 тисяч гривень, хоча й цього мало, адже рік у нас буде знаковий», – каже О. Доктор.
    Гроші в міському бюджеті закладаються під Програму розвитку туризму, а розробити її Олександр Доктор пропонує спільними зусиллями, аби врахувати побажання різних сторін – і влади, і ужгородців, і туристичних організацій, готелів тощо. Саме тому він просить медійників підключитися і дізнатися думку городян: на що б вони витратили ці кошти, на які об’єкти їх варто в першу чергу спрямувати?
    «Закарпатська Правда» готова підтримати цю ідею і у свою чергу просить ужгородців долучитися до створення Програми та надсилати пропозиції на адресу редакції (м. Ужгород, вул. Станційна,10/1) або електронкою: [email protected]
    Ми зберемо всі пропозиції й передамо на розгляд сесії Ужгородської міської ради. «Українці вже знають про наші фестивалі, про те, що ми є цікавим регіоном, але цього мало – імідж постійно треба підтримувати, причому на яскравому рівні», – наголошує Олександр Доктор.
    Зайшла мова на прес-конференції і про ефективність туристичного збору. І хоча таким шляхом іде весь світ, маленькі міста на зразок угорського Токаю живуть за рахунок цього податку, в українських реаліях, вважає пан Олександр, він не спрацьовує: «Коли запроваджували туристичний збір, я був проти. Надходжень – копійки (бо більше 60 % туристів, які приїжджають в Ужгород, – у тіні), ідуть вони невідомо куди, зате негативу для людей вистачає. Зараз ми будемо пропонувати, щоб цей збір у бюджеті-2012 закладався саме на розвиток туристичної галузі».

    Олександр Доктор виконав на прес-конференції і приємну місію – вручив 5-денну путівку до Європи переможцю фотоконкурсу, який «Інтурист-Закарпаття» проводив до 32-ї річниці своєї діяльності разом із «Закарпатською Правдою». Щасливцем, котрий поїде до Будапешта й Відня, виявився Артем ЮРЧЕНКО. «У нас на роботі передплачують «Закарпатку», от я й побачив оголошення про конкурс. Вирішив спробувати – мав фотографію з минулорічного відпочинку в Одесі, яка мені самому подобається. «Політ», який там зафіксовано, до речі, вдався з третього кадру», – розповідає Артем. Про те, що став переможцем, молодий чоловік дізнався через численні дзвінки знайомих та друзів – він тоді був у відпустці і приємна новина підняла настрій. До Європи Артем поїде вперше.
    Олександр Доктор, утім, порадував ще чотирьох учасників конкурсу, чиї фото організаторам видалися дуже цікавими, і передав для них сертифікати про 10-відсоткові знижки на екскурсійні тури до Європи. Отже, Ірина Авдеєва, Віктор Ласка, Жужанна Данилич та Діана Газуда можуть звернутися в «Інтурист-Закарпаття» і отримають знижки на тури, які оберуть.
    Прес-центр «Закарпатської Правди»

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору