ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Проект будівництва соціального житла для ромів Закарпаття стартує у 2012

    24 квітня 2024 середа
    56 переглядів

    Минулого тижня заступник голови обласної державної адміністрації Іван Качур зустрівся з регіональним менеджером Міжнародної благодійної організації “Habitat for Humanity” Маріною Йовевою (Словаччина) та менеджером програми „Рома України” Міжнародного Фонду „Відродження” Наталією Кияк.


    Проблеми житла, побуту та освіти ромів давно вже перетворилися у нерозривне коло труднощів цієї етнічної меншини. З метою вирішення цих проблем у Європейському Союзі, так само як і в нашій державі, реалізуються різноманітні проекти. Зокрема, в Україні з 1998 року розвивається програма "Рома України". Зараз готується новий проект забезпечення соціальним житлом представників цієї етнічної меншини у нашій країні.
    Як розповіла менеджер програми "Рома України" Наталя Кияк, нині відбувається робота щодо вивчення досвіду закордонних колег, зокрема зі зведення будинків для представників ромського населення в Румунії.
    – Нині в Україні проживає 300-400 тис. представників цієї етнічної меншини. Найбільша кількість громад мешкає на Закарпатті. Проблема житла для них стоїть дуже гостро, тому ми не хочемо втрачати часу і плануємо розпочати реалізацію проекту вже у 2012 році, – зазначила менеджер проекту.
    Заступник голови облдержадміністрації Іван Качур підтвердив актуальність проекту в області, адже роми Закарпаття, як найбільш соціально незахищена група населення, потребують постійної опіки з боку органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Також висловив надію, що даний проект найближчим часом стартує на Закарпатті.
    – Часто здається, що проблеми ромів вирішити неможливо. Їх помешкання старі та перебувають в аварійному стані, діти не отримують освіту, відповідно, не мають професії і постійного місця роботи. Вони часто працюють як наймані робітники та не отримують достатньої кількості грошей на їжу, одяг, не кажучи вже про ремонт чи будівництво житла, – зауважив Іван Качур.
    Прес-центр ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости