ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська ДПА відповіла на 8 запитів з доступу до публічної інформації

    29 березня 2024 п'ятниця
    51 переглядів

    З початку дії Закону до ДПА у Закарпатській області надійшло 8 запитів про доступ до публічної інформації, з яких 5 від фізичних осіб, 2 від юридичних осіб та 1 запит від громадської організації.


    Запитувачам надано вичерпні відповіді, крім одного, якому відмовлено на 2 його запити відповідно до статті 22 Закону «Про доступ до публічної інформації»: у першому випадку ДПА в області не була розпорядником інформації, у другому запиті запитувана інформація належала до інформації з обмеженим доступом. Усі відповіді надано у законодавчо встановлені терміни.
    Прозорість влади сьогодні є однією з основних засад функціонування правової держави, в якій забезпечується участь громадськості у формуванні та здійсненні державної політики, її вплив на всі етапи процесу прийняття державних рішень, а також відкритий доступ до повної об’єктивної й достовірної інформації, якою володіють органи влади. На цьому наголошувалося у Державній податковій адміністрації у Закарпатській області на нещодавній нараді з працівниками районних податкових інспекцій, відповідальних за організацію доступу до публічної інформації.
    Закон України «Про доступ до публічної інформації» докорінно змінює підхід до надання та отримання громадянами інформації щодо діяльності органів податкової служби, тому податківці області з відповідальністю поставились до практичного впровадження всіх норм закону.
    Нагадуємо, запит може бути поданий:
    на поштову адресу:
    Державна податкова адміністрація у Закарпатській області, 88000, м.Ужгород, вул.Волошина, 52, (на конверті вказувати „Публічна інформація”);
    - на електронну адресу - [email protected]
    - за телефоном - 3-62-85;
    - факсом - (0312) 61-39-34.
    - в усній формі особисто посадовим особам структурного підрозділу ДПА у Закарпатській області, на який покладено функції щодо організації роботи із забезпечення доступу до публічної інформації в робочий час (з понеділка по п’ятницю з 09.00 до 13.00 та з 13.45 до 18.00, у п’ятницю – до 16.45 год.).
    На офіційному сайті Державної податкової адміністрації у Закарпатській області http://zak.sta.gov.ua розміщено нормативні документи, що стосуються виконання Закону України "Про доступ до публічної інформації": порядок складення та подання запитів на інформацію, порядок оскарження дій чи бездіяльності працівників ДПА в Закарпатській області, адреси та телефони для надсилання запитів.



    Сектор із забезпечення
    доступу до публічної інформації ДПА у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору