ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород завів собі 3D-мапу на Google Earth

    29 березня 2024 п'ятниця
    70 переглядів
    На тривимірну карту міста вже нанесено понад 100 туристичних об'єктів Ужгорода

    Відтепер з будь-якого куточка світу той, хто зацікавлений отримати інформацію про Закарпаття, зможе побачити об'ємне зображення вулиць Ужгорода, знакових об'єктів області.

    Вихід Ужгорода, а згодом і Закарпаття, у форматі 3D в Google Earth спрямований насамперед на рекламу регіону та на розвиток туризму краю. Адже завдяки цьому проекту кожен потенційний турист зможе дізнатися, що саме він має шанс побачити і відвідати на Закарпатті, розповів Олександр Мерявчик, арт-директор ГО "Сільверленд".

    Реалізація такого проекту стала можливою завдяки роботі групи фахівців, об'єднаних громадською організацією "Сільверленд". Вони вже інтегрували на 3D-мапу понад 100 об'єктів Ужгорода, серед яких, наприклад, Ужгородський замок, обласна філармонія (раніше – синагога), будівлі ОДА і міськради, обласного художнього музею, драмтеатру тощо. І навіть – тривимірні зображення дерев.

    "Найцікавішим і найоригінальнішим із подібних сервісів є Google Earth, уже понад 1 мільярд користувачів завантажили цю програму на свою комп'ютери. А наша організація об'єдналася навколо створення 3D-мапи Закарпаття на цій унікальній платформі", – каже Мерявчик.

    Одні з головних переваг – візуалізація, а також те, що усю інформацію можна побачити без "фільтрів" зацікавлених осіб, як, наприклад, це помітно у рекламних буклетах, чи у рекламі на ТБ.

    Як повідомляють експерти, на таку 3D-мапу можна наносити пропоновані в області туристичні маршрути. А також вона допоможе у навчанні, наприклад, місцевим школярам під час уроків "Мій Ужгород" буде значно легше візуалізувати те, про що йдеться у навчальній програмі. Діти зможуть "політати" над рідним містом, побачити його у тривимірному форматі.

    Керівник ГО "Сільверленд" Олег Бурдуков зазначив, що користуватися 3D-мапами дуже зручно та інформативно. Керівник проекту запросив учасників туристичної індустрії підключитися до проекту, щоб показати всьому світу, що закарпатці йдуть у ногу з часом і мають що запропонувати гостям.

    "Помандрувати" 3D-картою Ужгорода можна за адресою: http://3duzhgorod.com. До речі, відзначити спеціальною міткою на карті свій об'єкт мають змогу усі охочі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору