ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Хусті майбутні медсестри і фельдшери змагалися в інтелектуальному конкурсі

    28 березня 2024 четвер
    12 переглядів

    20 жовтня 2011 року, в четвер в ресторані «Шансон», під девізом «Крапля милосердя означає більше, ніж океан розуму» відбувся інтелектуальний конкурс «Кращий волонтер» серед студентів Закарпатського базового державного медичного коледжу, який проходить в рамках благодійної акції «Добре серце – усім» для тих, хто потребує паліативної та хоспісної допомоги.


    Конкурс присвячений Дню волонтера.

    У перекладі з французької волонтер означає «доброволець». Сьогодні так називають тих, хто за покликом душі і серця допомагає нужденним. Кому, як не медичним сестрам та фельдшерам бути милосердними.
    Отже, в інтелектуальному конкурсі «Кращий волонтер», після відповідей на всі запитання ведучих та виконання конкурсних завдань, за підсумками журі І місце виборола Любов Магей, ІІ місце в Катерини Товт і ІІІ місце посіла Вікторія Чонка. Переможців нагороджено грамотами Хустської міської та районної рад і призами (тонометрами і аптечками першої допомоги) від Василя Івановича Губаля. Окремим призом (тонометром) відзначено також найактивнішого волонтера благодійної акції «Добре серце – усім» Святослава Томишина. Подяки управління культури, молоді і спорту Хустської міської ради за сприяння в організації й проведенні конкурсу висловлено голові Хустської районної організації Товариства «Червоного Хреста» Олені Тудовші, голові первинної організації Товариства «Червоного Хреста» Закарпатського базового державного медичного коледжу Наталії Пойді та адміністратору ресторану «Шансон» Крістіні Калині.
    Приємним подарунком для студентів була пісня із репертуару Гайтани у виконанні студентки Євгенії Сарай.
    Ще у V столітті до Різдва Христового китайський філософ Конфуцій писав про те, що потрібно виховувати в собі людяність та доброзичливість. Отож, бути людяним – це означає опановувати мистецтво спілкування та навички взаємодопомоги, радіти успіхам ближніх, любити та жертвувати, плакати та сміятися, переживати. Ми часто нарікаємо на дорогу, якою йдемо, на людей, які оточують нас, забуваючи про те, що почати треба із себе. Адже кожна людина – це маленький світ, велика таємниця, непрочитана книга, загадка. Найвища наука життя – мудрість, а найбільша мудрість – бути добрим. Хочеться сподіватись, що молодь, привчена до добрих вчинків, поваги до старших, ніколи не стане на згубний шлях.
    Нехай усім за добро воздасться добром!
    Начальник управління культури, молоді і спорту
    Володимир Власюк, "Хустська міська рада"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору