ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді власник магазинів "Зіна" розпочав передвиборчу кампанію?

    16 квітня 2024 вівторок
    104 переглядів
    Добре, що Жолтані - не мер, інакше він зробив би мешканців Ужгорода п'яничками

    Використовуючи ім'я Ужгородського міського голови для привернення уваги до своєї персони, Микола Жолтані (підприємець, співвласник мережі магазинів "Зіна"), вочевидь, завчасно почав підготовку до виборів...


    У п’ятницю за підписом його "прес-служби" до ЗМІ надійшло вельми емоційне повідомлення, в якому йшлося про те, що організований міською владою рейд (під час його проведення зафіксували факт продажу алкоголю неповнолітньому), буцімто, має "політичне підґрунтя", ба більше – написано, що мер вважає цього підприємця своїм "конкурентом", а перевірки, які відповідні служби здійснюють щодо дотримання законодавства у закладах Ужгорода, є способом "боротьби".
    Увечері четверга (і, власне, в ніч на п’ятницю), був проведений черговий робочий рейд, під час якого перевірили 6 закладів, які здійснюють продаж алкоголю. В одній з крамниць, відчинених пізно увечері (а саме магазину з мережі, яка асоціюється з іменем Миколи Жолтані), робоча група виявила факт продажу алкоголю неповнолітньому (випадок, до речі, був зафіксований присутніми журналістами). Варто зауважити: служби Ужгородської міської ради (робочі групи сформовані із співробітників служби у справах дітей, торгового відділу мерії, туди включені і працівники міліції) регулярно здійснюють профілактичні рейди, мета яких – протидія продажу алкоголю дітям. Перевіряють крамниці, які торгують тютюном і алкоголем, бари та нічні клуби. За останні тижні було здійснено три рейди, за результатами яких відповідні заходи були вжиті, зокрема, до адміністрації кількох нічних клубів, котрі порушували законодавство - там здійснювався продаж алкоголю особам, які не досягли 18-річного віку. Нагадуємо – нещодавно в реанімаційне відділення міської лікарні у важкому стані потрапили троє одинадцятирічних дітей, котрі отруїлися алкоголем, кілька випадків отруєнь неповнолітніх спиртним трапилося і влітку.
    Крім іншого, у повідомленні значилося, що у рейді брав участь стажер, а не працівник міської ради – так було названо начальника відділу у справах сім'ї та молоді Володимира Кенсіцького. До речі, питання "І хто він?", який дозволила собі поставити "прес-служба", слід би поставити саме Жолтані. Утім, його "прес-служба" певно, все ж усерйоз вважає свого керівника "політиком", адже висловлює припущення про "політичну боротьбу"… Але є питання доречніше – якою буде відповідальність за порушення закону, а саме продаж алкоголю неповнолітнім у магазинах, власником яких є самозваний "політик"?
    До речі, в магазинах торгової мережі вже фіксувалися такі випадки, водночас, відсутність покарання дає міській владі підстави запитати і про те, чи не має пан Микола певних "домовленостей" із певними "структурами", тим паче, якщо дозволяє собі так зухвало коментувати факт, коли продавця спіймали на гарячому за порушенням закону…
    Закиди підприємця смішні ще й тому, що міський голова, який щодня підписує по кільканадцять розпоряджень, у тому числі, звісно, і про перевірки, не формує маршрут рейду та не дає вказівок фахівцям, для яких їх проведення є звичною роботою. Слід зазначити, що в міську раду неодноразово надходили скарги про отруєння неякісними (протермінованими) продуктами з крамниць мережі. Мабуть, обурені ужгородці теж вважають пана Миколу "політичним конкурентом" і в такий спосіб із ним "борються", а санепідемстанція та інші служби, які за своїми посадовими обов’язками регулярно здійснюють перевірки у закладах торгівлі, теж будуть звинувачені у "політичних розборках"…
    А у Віктора Погорєлова жодних питань, окрім тих, що стосується здійснення підприємницької діяльності, до Миколи Жолтані нема і бути не може, тим паче – політичних, бо міський голова сприймає цю особу винятково як одного з ужгородських підприємців, яких в місті, до речі, більше 14 тисяч. Особистість Миколи Жолтані мера не цікавить, а от проблема із продажем алкоголю неповнолітнім – так. І працювати чесно, дотримуючись закону та вимог міської влади, мають усі підприємці Ужгорода.
    А самому Жолтані, замість вказівок розповсюджувати повідомлення про "політичну боротьбу", слід було б дати накази співробітникам магазинів, зобов’язавши їх передовсім до виконання закону – не продавати алкоголь дітям. Також варто було б і приділити увагу усуненню інших порушень, як, до прикладу, відсутності дозвільної документації (так, зокрема, крамниця не має дозволу на цілодобову торгівлю, утім, відкрита вночі), ретельніше ставитися і до термінів придатності товарів, а також – офіційного оформлення робітників. Це так, до прикладу…



    Алла Хаятова, прес-секретар Ужгородського міського голови

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    хто очолює прес-службу Жолтані? Хочу досвід у них перебрати. ПІдкажіть, до кого звертатися.

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    ЗИНА - так магазини називаються

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Пані, наскільки мені пригадується, ви не є "Алла Хаятова, прес-секретар Ужгородського міського голови". Ви займаєте посаду начальника відділу (не пригадую назви) І отримуєте зарплату платників податків........................ Чи не так?

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю

    Начальник відділу

    Хаятова Алла Валеріївна

    616035

    429

    Понеділок-пятниця

    10:00-12:00

    та

    15:00-17:00

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Не треба Погорелову та його писакам неошколованим так бурно сприймати цю ситуацію.Жолтані хоч і на багато молодший за Погорелова, але за власні кошти зробив набагато більше для міста ніж мер за державні.Тут нема про що говорити.Квартира сину за кошти ужгородців, зникнення 21 мілліона, 7 років зони за злочин проти ужгородців - це всі досягнення Погорелого.А Хаятова могла б не відкривати свого рота, тоже мені деятель великий,як і вся їх команда.І про які вибори це Аллочка має на увазі,щось не зрозуміло.

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Позакрывать нах.... все Зины в городе .