ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Павло Маєрчик про останні події на підприємстві «Інтурист-Закарпаття»

    29 березня 2024 п'ятниця
    206 переглядів
    Павло Маєрчик, голова Наглядової ради ПАТ ГТК «Інтурист-Закарпаття»

    В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція щодо ситуації навколо зміни керівництва найбільшого на Закарпатті готелю – ПАТ ГТК «Інтурист-Закарпаття» та останніх подій на підприємстві.

    Із журналістами зустрівся Павло Маєрчик, голова Наглядової ради ПАТ ГТК «Інтурист-Закарпаття», нещодавно обраний на цю посаду акціонерами товариства. Він прокоментував інформацію, поширену цього тижня ЗМІ щодо ПАТ ГТК «Інтурист-Закарпаття», розповів про критичну ситуацію з фінансовим станом підприємства та відповів на запитання журналістів.


    За словами Павла Маєрчика, 12 жовтня відбулися збори акціонерів ПАТ ГТК «Інтурист-Закарпаття», на яких шляхом голосуванням його обрали головою Наглядової ради підприємства. Натомість у ЗМІ з’явилися публікації про нібито рейдерське захоплення. «Насправді е елементарна зміна керівництва. Я не розумію причин та підстав інформаційної атаки, що здійснюється проти мого імені через інтернет-ресурси. Форма подання інформації про події 26 жовтня на території готелю (а саме, фактичне клонування однієї і тієї ж статті та коментарів до неї) свідчить про те, що здійснюється спланована і оплачена інформаційна атака на підприємство», -- розповів П. Маєрчик.


    Він також зауважив: «Протягом кількох років я, як акціонер, із занепокоєнням спостерігав за непрофесійним рівнем корпоративного керування товариством. Такий стан справ не тільки наносив шкоду моїм майновим інтересам, як акціонера, але й засмучував мене, як ужгородця. Врешті, як людина, що має досвід управління різними видами підприємств, зокрема і готелів, я дійшов висновку, що мені дешевше придбати товариство та налагодити його роботу, ніж навчати попередніх власників будувати ефективний бізнес. Наразі власники готелю відомі своїми діями, що довели до банкрутства ряд інших підприємств в різних містах України».


    Павло Маєрчик розповів, що вів багаторічні переговори із різними представниками компанії «ІNECO», яка є власником контрольного пакету підприємства і постійно пропонував плани щодо різних шляхів виведення готелю із стану фінансового занепаду. Пропозиції містили повний спектр способів співробітництва – від додаткової емісії, створення спільних дочірніх підприємств до повного викупу контрольного пакету акцій.


    «Цієї осені, як мені здавалося, вдалося досягти певних домовленостей щодо придбання контрольного пакету акцій, подробиці яких є комерційною таємницею. Можу сказати, що однією з досягнутих домовленостей стало те, що мене обрали до складу Наглядової ради підприємства на Загальних зборах товариства 12 жовтня 2011р. До слова, компанія «ІNECO» голосувала за подані мною кандидатури. Мої перші кроки у якості члена Наглядової ради були спрямовані на з’ясування реального фінансового стану підприємства та наслідків господарської діяльності керівництва. Це зустріло жорсткий опір, частиною якого у тому числі стала масована атака брудної інформації проти мене у ЗМІ».


    Новий керівник готельного комплексу заявив, що початок перевірки стану справ на підприємстві виявив шокуючі подробиці та показав, що готувалося виведення основних засобів шляхом укладання контракту купівлі-продажу «мертвих акцій». Тобто ПАТ намагалися позбавити його майна шляхом виведення його в іпотеку і переведення власності на групу «INECO».


    Крім того, за словами П. Маєрчика, за тіньовими схемами було укладено договір оренди, за яким ресторан передано в оренду компанії «ІNECO». Заборгованість по оренді становить 100 тисяч гривень. «Таким чином, у час економічних труднощів та період підготовки до опалювального сезону з підприємства виводяться гроші. Ще 60 тисяч гривень з бюджету підприємства у «приказному порядку» було витрачено на ремонт орендованих приміщень. Тож лише зараз я починаю розуміти причини такого тривалого опору власників контрольного пакету моїм пропозиціям про співпрацю та таку нервову реакцію на мій доступ до первинної бухгалтерської документації товариства. Більш повну та конкретну оцінку їхнім діям можна буде надати лише після детального вивчення всіх фінансово-господарських операцій, економічний зміст яких вже сьогодні викликає серйозні підозри. Вже замовлено аудит, здійснюється інвентаризація», -- каже Павло Маєрчик.


    Він також запевнив, що, використовуючи свої повноваження як законно обраного голови Наглядової ради, доведе до логічного завершення розпочату справу, незважаючи на існуючий тиск.
    «Наразі я маю намір у повному обсязі використовувати надані чинним законодавством України та акціонерами товариства повноваження для захисту інтересів усіх без винятку акціонерів товариства, а не тільки корумпованих власників контрольного пакету акцій. Якщо цей факт комусь не подобається або заважає, вони мають повне право діти у спосіб, визначений законом.


    Нікого з працівників підприємства я не звільнив. Не було і ніякого рейдерського захоплення. Я зібрав начальників відділів, провів нараду, показав правовстановлюючі документи, побачив розуміння ситуації колективом та приступив до виконання своїх обов’язків. Наразі є усі передумови для того, щоб вивести підприємство з кризи за умов високого рівня діючого менеджменту», -- каже Павло Маєрчик. Він позитивно оцінив роботу чинного керівника підприємства та його підлеглих.


    Микола Дідик, заступник директора ПАТ ГТК «Інтурист-Закарпаття», представник колективу під час прес-конференції розповів: «Сьогодні у ЗМІ є різна інформація про події на ПАТ ГТК «Інтурист-Закарпаття». Але жодного силового тиску при вирішенні питань зміни керівництва не було. Павло Маєрчик продемонстрував юридичні документи, як свідчать про його обрання головою Наглядової ради, тому все відбулося законно».


    Світлана Бежинець, голова правління ПАТ ГТК «Інтурист-Закарпаття» зазначила, що нове керівництво має план виведення підприємства з кризи. Колектив підприємства не змінювали, а керівнику готелю Олександру Доктору запропоновано посаду генерального директора. Доповідачі відзначили, що колектив складається з висококваліфікованих працівників, а готель в останні місяці демонстрував позитивні результати роботи.






    Анонс пресс-конференции : "Рейдерский захват готеля «Интурист-Закарпатье»"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору