ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Зміни в методології обліку зі статистики промисловості

    24 квітня 2024 середа
    19 переглядів

    Керуючись ст.13 Закону України “Про державну статистику”, органи державної статистики визначають порядок подання підприємства статистичної звітності, формуючи на діючих методологічних засадах , визначених Держкомстатом України, цільову сукупність звітуючих одиниць за поточною та річною звітністю.


    Для підприємств, що займаються виробництвом промислової продукції на 2012 рік наказами Держкомстату України №328 від 02.12.2011р. затверджено форму статистичної звітності обліку промислового виробництва №1-П (місячна) “Звіт про виробництво промислової продукції (товарів, послуг) за видими”, №266 від 12.07.2010р. форми №1-ПЕ (місячна) “Місячний звіт про економічні показники за видами економічної діяльності, що відносяться до добувної, переробної промисловості, виробництва і розподілення електроенергії, газу, тепла та води”, №1-П-НПП (коротка, квартальна) “Звіт про виробництво промислової продукції”– поточні статспостереження та форми №1-П-НПП (річна) і № 1-П-НПП (коротка, річна) “Звіт про виробництво промислової продукції” – річні статспостереження.
    За одиницю обліку при складанні звітності по продукції приймається одиниця за місцем здійснення виробничої діяльності. Місячна сукупність формується таким чином, щоб облікові одиниці, включені до переліку забезпечували понад 80% загального обсягу виробництва (реалізації) промисловості області як в цілому, так і в розрізі промислових видів діяльності.
    До статистичного спостереження за формою №1-П-НПП (коротка, квартальна) включаються статистично малі та непромислові підприємства, що мають промисловий вид діяльності, не охоплені місячною звітністю і виробляють окремі особливо-важливі товари.
    Статистичне спостереження за ф.№1-П-НПП (річна) складають підприємства, які протягом року знаходились у щомісячному обліку. Непромислові підприємства, на балансі яких є промислові виробництва та всі статистично малі промислові підприємства складають звіт за ф.№1-П-НПП (коротка, річна).



    Зоряна Добрянська
    начальник відділу
    статистики промисловості ГУС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору