ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Секс-тур на вихідні або Чим вабить Україна любителів тілесних утіх

    25 квітня 2024 четвер
    32 переглядів
    Українські дівчата користуються великою популярністю серед іноземців

    Українські дівчата користуються великою популярністю серед іноземців. Сектор так званого «секс-туризму» в Україні постійно зростає, стверджують експерти. Наступного року світ побачить книга-дослідження на цю тему.

    «Україна – це держава розташована між Європою та Росією. Київ – це місто із давньою історію, архітектурою, культурою та мистецтвом. І, звичайно, у Києві можна зустріти багато гарних українських дівчат», - такими словами починається звернення до туристів на веб-сторінці однієї з туристичних агенцій. Далі за текстом: «Київські дівчата з ескорту завжди більш жіночніші, милі, добрі, ніжні, вони люблять гарно вдягатися і добре виглядати. Якщо ви ніколи не були в Україні, у Києві, ви можете замовити в нас цікаву подорож у супроводі дам з київської агенції».

    Інша туристична агенція, яка пропонує секс-туристам з-за кордону побувати в Україні, на своїй веб-сторінці більш відверто розповідає про свої послуги: «Спеціально для вас! Пропозиція діє протягом обмеженого часу! Сервіс сексуального ескорту пропонує вам секс-тур вихідного дня з однією з наших чарівних українських моделей». Ціна – 1600 євро за два дні. Тут же за фотографіями можна вибрати, з якою саме моделлю бажав би провести час клієнт.

    Головне – жіночність, а не візи

    Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Дослідниця з Державного університету Канзаса (США) Надежда Шапкіна провела аналіз веб-сторінок агенцій, які пропонують чоловікам з-за кордону завітати до України, щоб отримати відповідні послуги, а також форумів, на яких так звані секс-туристи обмінюються досвідом та враженнями. За словами дослідниці, нині цілком можна говорити про зростання сектора секс-туризму в Україні.

    «У глобальних спільнотах секс-туризму про Україну говорять як про одну з найголовніших цілей, куди варто подорожувати. Я не скажу, що Україна посідає перше місце, але ця країна – одна з кількох, куди справді любять подорожувати секс-туристи», - розповіла Надежда Шапкіна в інтрев'ю Deutsche Welle.

    Кілька років тому оглядачі припускали, що скасування віз в Украні для іноземців призведе до напливу любителів дешевого сексу. Утім, за словами дослідниці, візи – не є головною перевагою, на яку звертають увагу туристи. «Відсутність віз є лише одним із факторів. Однак коли мова заходить про те, чим секс-туристів вабить саме Україна, чоловіки найчастіше говорять про жінок, про те, як вони добре виглядають. Туристи весь час підкреслюють жіночність українських дівчат – саме це їх приваблює», - каже Шапкіна.

    Де межа між секс-туризмом і торгівлею жінками

    Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Дослідниця вважає, що більшість агенцій секс-туризму, що діють в Україні, є нелегальними і що є якийсь «дах», який покриває їх. «На форумах секс-туристи згадують мафію у цьому зв'язку. Утім, це, звісно ж, не є надійним джерелом, якому варто довіряти. Самі ж агенції на своїх сторінках повідомляють, що продають «час і супровід». Можливо, тому їх так важно притягти до відповідальності».

    Водночас Надежда Шапкіна відзначає, що в Україні поряд із секс-туризмом продовжує існувати торгівля жінками, й іноді ці два феномени переплітаються. «Торгівля людьми є злочином, а секс-туризм – залежно від того, як це трактує місцеве законодавство. Але в секс-туризмі можуть бути добровільні послуги та примусові. Якщо жінок змушують до надання якихось послуг – це теж є торгівлею людьми. У той же час, я би взяла вислів «добровільні послуги» у лапки, оскільки до них жінок часто змушують обставини».

    Тож, наголошує експерт, жінки змушені через брак альтернативи працювати в агенціях, які надають послуги секс-туристам. У 2012 році світ має побачити книга під назвою «Секс-туризм в Україні: соціальна проблема», один з розділів до якої написала Надежда Шапкіна.

    Автор: Тетяна Карпенко

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору