ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вийшов свіжий Вісник Турінформу Закарпаття

    25 квітня 2024 четвер
    68 переглядів
    Вісник Турінформу Тижневик, № 156 (210)

    Вісник Турінформу Тижневик: «ТУРИСТИЧНО—ІНФОРМАЦІЙНИЙ ВІСНИК ЗАКАРПАТТЯ», № 156 (210), 2 січня — 9 січня, зима 2012.


    Новини
    (конференції, семінари, круглі столи, повідомлення):

    1. Прес-конефренцію організаторів «Ужгородської регати» визнано найоригінльнішим прес-заходом 2011 року
    Ужгородський прес-клуб оголосив результати щорічного журналістського рейтингу. У ювілейному опитуванні (цього року Рейтинг проводиться уп’яте) взяли участь максимальна кількість закарпатських журналістів з різних ЗМІ області, власкорів всеукраїнських видань. Було зібрано 68 анкет.
    У результаті, найоригінальнішим прес-заходом 2011 року на Закарпатті визнано прес-конференцію організаторів Ужгородської регати, що відбулася у річці Уж під транспортним мостом.
    Доповідачами цієї прес-конференції були Павло Чучка, Федір Шандор, Ростислав Буланов та Сергій Денисенко.

    2. Кафедра туризму УжНУ отримала відзнаку за Парад Миколаїв

    Кафедра туризму УжНУ отримала нагороду за «найвдаліший PR закарпатського свята 2011» -- ужгородський Парад Миколаїв.
    Такими стали підсумки проведеного опитування серед 68 журналістів краю Ужгородським прес-клубом.

    3. У НПП "Синевир" пройшов зліт щедрівників
    29 грудня в Національному природному парку “Синевир” пройшов зліт щедрівників, організований управлінням міністерства екології та природних ресурсів.
    Аби сприяти розвитку етнокультурної роботи, популяризації, відродження і підтримки народних традицій, на базі візит-центру Національного природного парку “Синевир” демонстрували давні традиції щедрування учні п’яти шкіл регіону. У святковому дійстві виступило понад 60 школярів, кожен з яких отримав подарунки від Національного природного парку “Синевир”.
    Захід також став чудовою нагодою пропагувати серед громадськості альтернативу живим ялинкам під час святкування новорічно-різдвяних свят. Замінити їх можуть зимові букети з гілок хвойних дерев.
    4. У новорічну ніч в центрі Ужгорода - дискотека
    У суботу, 31 грудня, о 23.00 на площі Театральній в Ужгороді розпочнеться святковий концерт та дискотека.
    Початок о 23.00.
    5. Різники знову фестивалитимуть у Гечі
    28 січня у с. Геча Берегівського району пройде традиційний, VI Міжнародний фестиваль різників.
    Програма:
    07.00 – Збір команд перед будівлею с/ради, пригощання учасників конкурсу гарячим вином та домашньою горілкою, ловля та зарізання свиней, традиційне обпалювання свиней соломою
    07.00 – 14.00 Виготовлення національних угорських страв зі свинини
    07.00 – 18.00 Продаж та купівля страв, коптіння ковбас на місці, та дегустація свіжо-копчених ковбасних виробів
    08.00 –18.00 Дегустація вин місцевих виноробів
    13.00 – Відкриття
    14.00 – 17.00 Культурно - розважальна програма в Гечанському будинку культури
    17.00 – Нагородження переможців конкурсів
    20.00 – Танці та розваги
    6. Мукачево зустріне Новий рік із музикою Rock-H
    У новорічну ніч гурт «Рокаш» виступатиме у Мукачеві біля святкової ялинки.
    Виступ музикантів можна буде послухати із 23 години до 2012 року.
    7. 13 січня у Мукачеві стартує «Червене вино»
    У 2012 році, 17-й фестиваль-конкурс «Червене вино» пройде з 13 по 15 січня у м.Мукачево.
    Організатори запевняють, що черговий 17-й фестиваль–конкурс пройде на належному рівні, давши потужний поштовх з популяризації традицій виноробства, кращих зразків народного мистецтва та ремесел у нашому місті та краї.
    http://tourinform.org.ua

    Міжнародні новини туризму:
    1. Куди поїхати відпочивати у січні 2012 року?

    При виборі відпочинку у січні, ви маєте у першу чергу розглянути питання про доцільність і мати бажання. Деякі з кращих місць, які можна відвідати у січні включають теплі країни – Карибського басейну, Центральної Америки і навіть Мексика, які користуються популярністю круглий рік. Решта великих кандидатів на поїздку у січні: Таїланд, Дубай, Єгипет і райські острови Мальдіви в Індійському океані.

    Ті, хто віддає перевагу холодним краям, місяць січень є ідеальним для лижних канікул. З незайманою природною красою, чудовими умовами і всілякими можливостями для лижників і сноубордистів всіх рівнів, кращі лижні курорти світу чекають на Вас. Січень також є ідеальним місяцем для культурних подорожей і для покупок (час шопінга).

    Канарські острови
    Теплий субтропічний клімат і чудова температура круглий рік, яка рідко опускається нижче 18 ° С, додати до цього прекрасні піщані пляжі і прекрасні місячні пейзажі, що робить Канарські острови популярними зимовим напрямком для багатьох туристів.

    Якщо надумали відпочивати на Канарських островах вам варто зупинитись на п'яти кращих островах, включаючи Гран-Канарія, Тенеріфе, Ла Пальма, Лансароте і Фуертевентура, кожен зі своїм власним шармом і різними розвагами.

    Антарктида
    Білий континент Антарктида, який до нещодавнього часу був доступний лише для експедицій, тепер відриває свої блаженні пейзажі, унікальну дику природу і величезні крижані пустелі звичайним туристам.

    Під час поїздки мандрівники зможуть з близька побачити дивні пейзажі, полярні тварини, такі як пінгвіни, тюлені, які знаходяться під загрозою зникнення, мандруючі альбатроси.

    Інші можливості: Антарктичний льодовий похід, антарктичні Байдарки, бігові лижі і льодолазання. На думку багатьох, найідеальнішим часом для відвідування Антарктиди є: грудень і січень, коли починає підвищуватися температура і починається вилуплення пташенят пінгвінів.

    Мальдіви
    Розкидані по всьому океану крихітні острови Мальдівські, пропонують атмосферу, максимально наближену до мрії. Насправді, Мальдіви дуже популярне місце для багатьох європейців: у грудні-квітні.

    Мальдівські острови – складаються з 1190 коралових островів, які формують архіпелаг з 26 великих атолів. Мальдіви справжній рай, який ніколи не перестає дивувати. Тепла вода і м'який бриз, великі лагуни став раєм для дайвинга і парусного спорту. Мальдіви також славляться своїми магазинами, можливістю спостерігати за китами і дельфінами, полями для гольфу, і це лише початок. Якщо ви хочете відчувати і бачити реальні Мальдіви, не упустіть Малє – чудовий і приємний, ексцентричний центр і столиця островів Мальдівських!

    Флоренція
    Зима може бути відмінним сезоном для поїздки у флоренцію – ренесансне місто в Італії, наповнене одними з найбільших художніх цінностей у світі. А найголовніше ви зможете відвідувати музеї і пам'ятники без великих черг і натовпу туристів.

    Не пропустіть вражаючу галерею Уффіці – один з кращих музеїв у світі мистецтва, житло робіт Леонардо да Вінчі, Джотто, Мікеланджело і Боттічеллі, а також італійські ресторани, які, поза сумнівом, пропонують дивно принадні страви!

    ПАР
    Південна Африка є найбільш популярною як місце для літнього відпочинку, проте, туристи розуміють, мало-помалу, що і взимку – відпочинок прекрасний, плюс ви можете багато заощадити. Якщо у вашому списку найпопулярніші критерії: сонце, пляж, дешеві ціни і доступність, то Південна Африка опиниться на вершині серед напрямків.

    У січні у ПАР варто відвідати: Кейптаун; залізнична подорож Південною Африкою; сафарі; Йоханнесбург й інші пам'ятки.

    Дубай
    Дубай є воістину фантастичним напрямком у зимовий період. Туристи приїжджають у цей «рай», щоб побачити її вершину футуристичних готелів, пройтися магазинами світового класу (місто пропонує понад 40 торговельних центрів), пообідати в першокласних міських ресторанах і відпочити на білих піщаних пляжах ; це лише небагато з запропонованих розваг. Маєте взяти участь у сафарі пустелею. Прогноз погоди у Дубаї: влітку дуже спекотно, так що ідеальний час для відвідування – зима, з середньою температурою ??23 ° C.

    Таїланд
    Якщо ви шукаєте чисто для релаксації, курорти узбережжя Андаманського ідеально підійдуть. Пляжі з пальмами, захоплюючі водні види спорту, кухня, багато екскурсій та яскраве нічне життя. Таїланд також може похвалитися одними з кращих магазинів у світі, від великих відкритих ринків, як Chatuchak у Бангкоку до розкішних торгівельних центрів з плаваючими ринками, тому не забудьте взяти багато грошей.

    alltravels.com.ua

    2. Прагу визнано найдорожчим містом для святкування Нового року в Європі

    Прагу визнано найдорожчим містом для святкування Нового року в ЄвропіЧеська столиця цього року виявилася найдорожчим містом для святкування Нового року в Європі. Про це свідчать результати спеціального дослідження, проведеного сайтом trivago.com, повідомляє Радіо Прага.

    Новорічна ніч у празькому готелі коштуватиме у середньому 361 євро за номер для двох, тоді як зазвичай у грудні приблизна ціна 98 євро. Як стверджує trivago.com, це робить Прагу найнедоступнішим містом для святкування 2012 року.

    Аналітики порівняли вартість номерів у готелях 35 європейських столиць. Так, у Парижі середня вартість новорічної ночі у готелі 239 євро, у Венеції, Единбургу й Амстердамі - не вище 250, у Барселоні - 200.

    3. Найпопулярніші музеї 2011-го року

    Найбільше відвідувачів цього року прийняли французький Лувр і американські Національний музей авіації та космонавтики й Національний музей природної історії.

    Цьогорічний Топ-5 найбільш відвідуваних музеїв світу представляє ВВС.

    Найпопулярнішим музеєм року, що минає, є паризький Лувр, який і надалі не збирається втрачати позицій. Щорічна кількість його відвідувачів становить близько 8,5 мільйонів людей.

    Лувр є справжнім раєм для любителів мистецтва, тут зберігається приблизно 35 світових шедеврів, включаючи "Венеру Мілоську" й "Мону Лізу". Об’єктом суперечок і досі є скляна піраміда музею, зведена в 1989-му, що не всім прийшлася до душі.

    Національний музей авіації та космонавтики в Вашингтоні, США, відкрили в 1976-му.

    Тут зібрано найбільшу в світі колекцію історичних повітряних та космічних літальних апаратів. З-поміж 50 тисяч оригінальних артефактів є планер легендарних братів Райт та зразок місячного каміння, до якого може торкнутися кожен бажаючий.

    Дітлахів не лишають байдужими авіаційні тренажери й 3D-шоу планетарію Альберта Ейншейна. За рік музей приймає 8,3 мільйонів гостей.

    Національний музей природної історії також знаходиться в Вашингтоні, округ Колумбія. Тут можна оглянути велику експозицію решток динозаврів, побачити славнозвісний діамант Хоупа, і ще 126 мільйонів експонатів, що зробили цей музей одним із найбільш відвідуваних у світі.

    Щороку тут буває 6,8 мільйонів осіб.

    Довжина галерей Британського музею, що в Лондоні, становить понад 4 кілометри. Тут розмістилися 7 мільйонів експонатів, зокрема Розетський камінь з ієрогліфами та Мармури Елгіна.

    Щорічна кількість відвідувачів – приблизно 5,8 мільйонів осіб.

    Завдяки спеціальній експозиції Пікассо та інсталяції Big Bambъ на своєму даху, музей Метрополітен у Нью-Йорку в 2010-му році привабив на 300 тисяч туристів більше, ніж у 2009-му.

    Очікується, що цифра відвідувачів за 2011-й рік буде ще більшою, бо цього року тут пройшла посмертна виставка робіт дизайнера Александра МакКвіна. Заради неї люди вишикувалися в черги, побачити останнє шоу майстра вдалося понад 660 тисячам шанувальників.

    Щороку Музей Метрополітен приймає близько 5,2 мільйонів осіб.

    4. Туристичний маршрут для меломанів

    Від Куби до Німеччини та Якутії - яскравий маршрут для музичного паломництва пропонує туристичний портал Lonely Planet.

    Мемфіс і дельта Міссіссіппі, Сполучені Штати

    Не зважайте на костюми з блискітками, велетенські комірці й іншу фешн-атрибутику 1970-х років, і візит до Грейсленду – оселі Елвіса Преслі в Мемфісі, лишить у вас надзвичайно зворушливі спогади.

    Будучи в місті, не забудьте зазирнути на славнозвісну Sun Studios, де свого часу починали такі зірки як Джонні Кеш. Далі, вирушивши шосе номер 61, ви потрапите в дельту Міссіссіппі.

    Перехрестя, на якому легендарний блюзмен Роберт Джонсон буцімто продав свою душу дияволові, знаходиться в Кларксдейлі. Щороку в квітні в місті відбувається Juke Joint Festival, й тоді тротуари заповнені мандрівними блюз-бендами, а гості пригощаються найкращими в світі реберцями.

    Гавана, Куба

    Музиці байдуже до політики, й на Кубі почути її можна всюди. Однак пару вечорів варто присвятити гаванському кварталові Ведадо. Дореволюційний його шарм, певно, вже вивітрився, але серце кубинської музики все ще б’ється саме тут.

    У El Hurуn Azul грають джаз та влаштовують шоу афро-кубинської румби, а Copa Room – це кабаре в стилі 1950-х років.

    Ліверпуль, Англія

    "Колиску" The Beatles, відомий на весь світ Cavern Club ("Клуб Печера"), щоправда, реконструйований, тепер оточує цілий квартал - Cavern Quarter.

    Озброївшись саморобною бітл-мапою, ви можете поглянути на старі будинки Джона Леннона й Пола МакКартні, а потім вирушити на таксі до оспіваної ліверпульською четвіркою вулиці Пенні Лейн. Накупивши сувенірів, варто скуштувати устриць у Rubber Soul Oyster Bar.

    Берлін, Німеччина

    Похмуріше й пристрасніше за паризьку версію, берлінське кабаре в 1920-х роках було місцем, де музика й танець ставали сатиричними й політичними, відображаючи жахи війни.

    Музичні шоу нині проходять у відреставрованому Admiralspalast, більш зухвалим та менш традиційним закладом є Chamaleon Varietй, відверто непристойним – постмодерністський Kit Kat Club.

    Якутськ, Росія

    Завершити цю музичну одисею портал радить у "найунікальнішому місті світу" – Якутську. Воно знаходиться в зоні вічної мерзлоти, сюди не ходять потяги та немає надійних доріг.

    Попри це, кожного літа в Якутську проходить фестиваль Исиах – із традиційною музикою, горловим співом та стравами з конини.

    Новини готельно-ресторанного бізнесу,
    Туристично-рекреаційних закладів
    Мотель «МУКАЧЕВО»
    200 м до центру міста Мукачеве, 50 м до автовокзалу, 2,5 км до залізничного вокзалу, 27 км до Берегового, 40 км до Ужгорода.
    Неподалік від річки Латориця.
    Огороджена територія з паркінгом. На першому поверсі двоповерхового будинку знаходиться кафе-бар з терасою. На другому поверсі — рецепція з холом та 3 номери (на 7 місць).
    Екскурсії від туристичних агенцій.
    Новорічна програма.

    Закарпатська область
    м. Мукачеве
    вул. В.Стуса, 1 а
    Тел.: +38 (03131) 2-34-77
    +38 (050) 854-20-05
    +38 (099) 242-2399
    Садиба «ТРЕМБІТА»
    2 будинки на 8-10 місць, альтанка, мангал. Поруч є ліс та річка.
    До найближчого витягу — 5 км.
    Катання на конях, походи в горах, збирання грибів та ягід.
    Екскурсії, катання на снігоходах та квадроциклах — за попередньою домовленістю.

    Закарпатська область
    Міжгірський район
    с. Пилипець
    Тел.: +38 (050) 198-98-07
    +38 (03146) 2-51-39
    Фестивалі та атракції:

    • 13-15 січня – обласне свято «Червене вино» Мукачево
    • 14 січня.- Мукачево «Різдвяні зіроньки» свято дитячої пісні.
    • 19 січня – м.Рахів районне свято зимового фольклору "Ой, радуйся земле",
    • 29 січня - Фестиваль різників (гентешів), с. Геча, Берегівського району.

    Події та свята:
    1 січня - Новий 2012 рік. Всесвітній день миру
    1 січня - 50-річчя з дня народження художника Антона Ковача
    2 січня - 70-річчя з дня народження фізика Степана Попа
    3 січня - 105-річчя з дня народження поетеси Миколаї Божук
    6 січня - Святий вечір
    6 січня - 130-річчя з дня народження письменника Івана Ольбрахта
    7 січня - Різдво Христове
    8 січня - день Гуцульської республіки

    Кафедра туризму УжНУ
    • Зимова школа 2012 – РК «Дубки»

    Оголошення та анонси подій:
    Фестивалі 2012:
    • 17-19 лютого – Берегово фестиваль «Біле вино»
    • с.Костилівка фольклорне свято "Берлибашський бануш", 8 травня
    • с.Ділове фольклорне свято "Діловецькі калачі, 29 травня
    • Рахів обласний відкрите свято духової музики, 3-5 червня
    • смт.Ясіня, свято гумору і сатири "Бербениця фіглів", 16-17 липня
    • Свято «Бичківські голубці», 15-17 липня
    • м.Рахів районний фольклорний фестиваль "Гуцульська бринзя", 2-4 вересня
    • с. Лазіщина, фольклорний фестиваль "Гуцульська ріпа", 11 вересня
    • с.Кваси, фольклорний фестиваль "Квасівський Ліжник", 18 вересня

    Інформаційний Вісник Туристично-Інформаційного центру Закарпаття:

    Видавець: Товариство соціокультурного розвитку «Панонія» (panonia.org.ua) та кафедра туризму Ужгородського Національного Університету (tourism.uz.ua)
    Керівник ТІЦ Закарпаття – Коваль О.Д.
    Зав.кафедри туризму УжНУ – доц. Шандор Ф.Ф.
    E-mail: [email protected]
    Internet: http://www.tourinform.org.ua

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору