ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мукачівські прокурори виявили порушення в земельній сфері

    29 березня 2024 п'ятниця
    16 переглядів

    Прокуратурою міста Мукачево постійно здійснюється нагляд за додержанням земельного законодавства, оскільки даний напрямок роботи є незмінним пріоритетом у діяльності органів прокуратури України.



    Результати перевірок, проведених у 2011 та січні місяці 2012 років, свідчать, що порушення у сфері земельних відносин мають системний характер.
    Так, прокуратурою міста Мукачево за результатами проведених перевірок до Закарпатського окружного адміністративного суду пред’явлено п’ять позовних заяв про стягнення земельного податку на загальну суму 96 000 грн., які розглянуті та задоволені.
    Крім того, до Господарського суду Закарпатської області пред’явлено позовну заяву до одного з товариств міста про стягнення орендної плати за землю у розмірі 8 384 грн. 50 коп., яку судом задоволено.
    Прокуратурою міста Мукачево в інтересах Мукачівської міської ради пред’явлено позовну заяву до жителя міста про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та стягнення шкоди заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки в сумі 3 261 грн. 20 коп., яку судом задоволено.
    Всього протягом 2011 та січня місяця 2012 років в сфері земельних відносин внесено 13 приписів, 5 протестів, за актами прокурорського реагування притягнуто 7 осіб та відшкодовано до бюджету 80 000 грн.
    Крім того, керівнику контролюючого органу міста внесено подання про усунення порушень вимог чинного земельного законодавства України в частині захисту конституційних прав громадян на землю та припис «Про охорону водних ресурсів держави, збереження водоохоронних зон та прибережних захисних смуг річок, озер та інших водних об’єктів власності на території м. Мукачево», винесено постанову про порушення дисциплінарного провадження, за результатами розгляду яких порушення усунуті, до відповідальності притягнуто 2 осіб органів контролю, повідомив помічник прокурора міста Мукачево М.Орос

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору