ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Керівник Чопської митниці розповів про гуманізацію економічних злочинів на кордоні

    28 березня 2024 четвер
    54 переглядів

    Про основні зміни, що стосуються митного законодавства, журналістів ознайомив начальник Чопської митниці Олександр Похилько.


    «По-перше, це декриміналізація так званої товарної контрабанди. Злочином на сьогодні може вважатись лише переміщення через митний кордон України культурних цінностей, отруйних, сильнодіючих, вибухових речовин, радіоактивних матеріалів, зброї та боєприпасів, а також спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, - повідомив Олександр Іванович».
    До речі, така позиція законодавчо узгоджується із європейською практикою притягнення до кримінальної відповідальності лише за соціально-небезпечну контрабанду предметів, вилучених із легального обігу та контрабанду культурних цінностей. У разі виявлення правопорушення, через суд приймається адміністративне рішення, товар конфіскується, а на правопорушника накладається штраф.
    «По-друге, - продовжив головний митник Закарпаття, - підвищення рівня відповідальності за такі правопорушення митних правил, як: переміщення поза митним контролем (ст.351 МКУ), приховування від митного контролю (ст.352 МКУ), зберігання, перевезення чи придбання товарів, транспортних засобів, ввезених на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю (ст.353 МКУ)»
    Вчинення таких протиправних діянь відтепер тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі не менше 100 відсотків вартості цих товарів та їх обов’язкову конфіскацію, а також конфіскацію товарів із спеціально виготовленими сховищами та транспортних засобів, що використовувалися для переміщення товарів через митний кордон України.
    Насамкінець свого виступу Олександр Похилько зауважив, що такі новації суттєво збільшать надходження до бюджету за рахунок вартості конфіскованих товарів та штрафів.
    Станом на 08.02.12 Чопською митницею вже запроваджено 20 справ про порушення митних правил за ст.ст.351, 352 Митного кодексу України на загальну суму мільйон гривень. Наразі здійснюються провадження по цим справам, які будуть направлені в судові інстанції для остаточного рішення.



    Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору