ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Холод не зупиняє розвиток туризму на Закарпатті, а навпаки створює зимову атмосферу для свят!

    28 березня 2024 четвер
    60 переглядів

    Новини
    (конференції, семінари, круглі столи, повідомлення):

    1. На День закоханих в Ужгороді влаштували вогняне шоу на льоду

    В Ужгороді День закоханих відзначили не лише флеш-фестом на пішохідному мості, а і справжнім фаєр-шоу на ковзанці Ice Land.
    Крім того, у Падіюні тривала виставка-ярмарок рукотворного мистецтва до Дня святого Валентина у Падіюні. А нічний клуб «Babalu» з корпорацією свят «Не Понял» підготували вечірку «Lonely hearts party» під гаслом: «Є пара? Ви знаєте чим зайнятися! Нема пари? Приходь до нас! Будемо шукати».

    2. Ужгородські ліхтарі-вказівники стануть мультимедійними
    Ужгородські ліхтарі-вказівники стануть мультимедійними

    В Ужгороді встановлять чотири інформаційні пункти - ліхтарі-вказівники із мультимедійним контентом. Примірка одного з них проходить вже сьогодні напроти книгарні «Кобзар». Наразі допрацьовується контент вказівників, які працюватимуть в цілодобовому режимі.
    “Першочерговим завданням є те щоб він гармонійно вписувався в середовище. Метод виконання ліхтаря сучасний, але пропорції і візуальний вигляд – старовинний. Навіть кольором «Перший цех» намагався це підкреслити. Тобто звичайного чорного не буде”, - розповів на прес-конференції в Ужгородському прес-клубі скульптор Михайло Колодко.
    Змінено концепцію самих об’єктів: кожен з них відображатиме певну епоху, яка панувала в місті. Тож в Ужгороді буде угорський, австрійський, чеський та радянський ліхтарі. Користувачі у спеціальному присторої, вмонтованому і ліхтар, зможуть почитати про традиції, які перейняли ужгородці в ці епохи, зокрема кулінарні. Також можна буде переглянути інформацію про культурні заходи в місті та невеличке слайд-шоу – екскурсію по місту. Діятиме в ліхтарі і галерея. Всю інформацію перекладуть на українську, російську, угорську, англійську та німецьку мови. “Ми запрошуємо до участі у створенні контенту ліхтарів носіїв мови, щоб переклад був максимально прийнятний для іноземців-гостей Ужгорода”, - повідомив керівник Туристично-інформаційного центру Закарпаття Олександр Коваль.
    Ліхтарі-вказівники буде встановлено вже протягом найближчих двох місяців. На вершині кожного буде розміщено скульптурку дрозда, - символа Другетів. «Перший цех» працює над тим, щоб вони кожної години співали, - розповів коваль Олександр Безик.

    3. В Ужгороді діятиме найменша у світі художня галерея

    В Ужгороді діятиме найменша у світі художня галерея
    До спеціального пристрою мультимедійних ліхтарів-вказівників, які встановлять в Ужгороді вже найближчим часом, буде включено розділ «Галерея». Тут планують демонструвати мистецькі надбання.

    Про це повідомив на прес-конференції в Ужгородському прес-клубі керівник Туристично-інформаційного центру Закарпаття Олександр Коваль. Він розповів, що ця галерея буде найменшою у світі (раніше такою був “виставковий зал”, організований у недіючій телефонній будці у Лондоні, де художниця розмістила свої картини). В Ужгороді галерею вміщуватиме один ліхтар - завдяки вмонтованому мультимедійному пристроєві.

    О.Коваль зауважив, що автори ліхтарів-вказівників оголошують вакансію для наповнення галереї. Переможець матиме змогу постійно оновлювати “виставку” та пропонувати щодо цього проекту свої ідеї.

    Zaholovok.com.ua

    4. У Берегові приймуть 8 новачків до лицарів винного ордену

    Цьогоріч 7-й Міжнародний фестиваль вина в Берегові пройде не в березні, як торік, а на кілька тижнів раніше – 17-19 лютого.
    Найоригінальнішим дійством заходу, яке відбудеться в суботу, 18 лютого, стане урочисте посвячення нових членів у лицарі берегівського винного лицарського ордену св. Венцела. А в неділю у римо-католицькій церкві пройде літургія в честь місцевих виноградарів і виноробів, які своєю працею славили край у минулому й роблять це тепер.
    Як розповів голова ордену Йосип Галайда, цьогоріч планують прийняти до своїх лав ще 8 осіб, з-серед яких один – винороб з Угорщини. Але іноземці є лише почесними членами цієї громадської організації. Стати лицарем можна лише в тому разі, якщо займаєшся виноробством чи виноградарством, маєш відповідну кількість гектарів виноградників і в бочках – смаковитий сонцесяйний напій.
    Урочиста церемонія посвячення включає клятву перед громадою і членами ордену, в якій обіцяють прославляти вина. А меченосець торкається мечем плеча кожного нового лицаря, на них урочисто одягають мантії та вручають медалі ордену. До речі, торік на фесті вперше у цей орден прийняли придворних дам – фрейлін. Тоді серед 10 "новоспечених" членів жінок було аж шестеро. Отже, ця традиційна галузь для нашого регіону має не тільки чоловіче обличчя, але й жіноче.
    Як розповіла молода фрейліна Андріана Бігарі, стати членом ордену для неї велика честь. Бо це дає можливість пропагувати берегівські вина у світі. У її родині давно займаються виноробством – з діда-прадіда (батько теж є лицарем ордену). Натомість інша фрейліна – багаторічна працівниця Закарпатського науково-дослідного інституту аграрного виробництва, яка торік видала книгу "Виноробство – частина закарпатської душі", – Наталія Гриценко, каже, що вино постійно із мешканцями Берегівщини: з ним народжуються, радіють життю – смакують ним на урочистостях, банкетах, фестивалях, презентаціях тощо. "Ба, навіть серце земляків оповите виноградною лозою, яка є символом нашого буття", – вважає пані Гриценко.

    Mukachevo.net

    5. За маршрутом Боржавської вузькоколійки дегустуватимуть вино

    За маршрутом Боржавської вузькоколійки дегустуватимуть вино

    Визначити "вино Боржавської вузькоколійки" - з такою ініціативою звернувся до оргкомітету фестивалю "Біле вино" засновник ГО "Боржавська ініціатива" Денис Добра.

    Денис Добра – відомий також як ентузіаст малих залізниць і захисник унікальної у краї історичної залізниці, яку звуть ще "Кушницька анця". Саме вона проклала свій шлях через усі низинні виноробські райони Закарпаття, тож, як припускає пан Денис, цікавим буде під час фестивалю влаштувати черговий заїзд потяга залізницею і під час руху влаштувати дегустацію вин, які виробляються із сортів винограду, що культивуються у районах вздовж шляху вузькоколійки. З цією ініціативою Денис Добра звернувся до голови оргкомітету фестивалю Йосипа Галайди. А тим часом, бажаючі проїхатися історичним потягом вже записуються у соціальній мережі "фейсбук" і утворили невеличку чергу.

    Історична вузькоколійка "Кушницька анця" колись возила як вантажні вагони з деревним вугіллям, що добувалосяу Ільниці, так і пасажирські. Вона була одним із найшвидших способів добратися, скажімо, з Іршави до Виноградова. Досі нею цікавляться ентузіасти малих залізниць з різних країн, а туристи з-за кордону час від часу влаштовують спецвиїзди у Закарпаття спеціально задля того, щоб "розкочегарити" Анцю і проїхатися нею. Адже як потяг так і дорога старіють і руйнуються і скоро такої можливості - проїхатися нею - вже може не бути.

    6. В Ужгороді зиму проводжатимуть 18 і 19 лютого

    В Ужгороді відбудеться свято Проводів зими – 18 і 19 лютого на Поштовій площі та вулиці Ракоці (на території комплексу "Совине гніздо") розгорнеться ярмарок із пригощанням і розвагами.

    Зиму проводжатимуть весело, із розважальною програмою, троїстими музиками, які створять святкову атмосферу. У планах – театралізовані дійства, концерти та забави.

    Гуляння розпочнуться у суботу, 18 лютого, о 13-ій годині. Скуштувавши смаженини, вареників і млинців, запивши страви медовухою чи гарячим вином, охочі можуть гайнути вулицями міста на запряжених конях, прокатати дітей на каруселях, придбати сувеніри та взяти участь у веселих конкурсах, - обіцяють у міському Управлінні у справах культури, спорту, сім'ї та молоді.

    7. 2 закарпатські туристичні об'єкти увійшли до переліку найромантичніших місць України

    Упродовж останнього тижня на екаунтах порталу Inspired у Вконтакте та Facebook проводилося опитування під назвою “Найромантичніші місця України“. До переліку з 10 обєктів увійшли 2 закарпатські.

    Ними стали Синевирське озеро та замок графа Шенборна (Карпати).
    Повний список виглядає так:
    10. Пейзажна алея у Києві
    9. Набережна Ялти
    8. Львівські двори
    7. Замок у Кам’янці-Подільському
    6. Замок графа Шенборна (Карпати)
    5. Андріївський узвіз
    4. Парк Софіївка
    3. Озеро Синевир
    2. Площа Ринок у Львові
    1. Будь-де

    8. У філармонії лунатимуть голлівудські саунд-треки

    22 лютого о 18.30 у великому залі Закарпатської обласної філармонії відбудеться концерт симфонічного оркестру, який виконає композиції до голлівудських блокбастерів.

    У програмі музика до кінофільмів «Зоряні війни», «Титанік», «Пірати Карибського моря» та інших, - інформує обласна філармонія.

    9. Зять Юлії Тимошенко намагався вилізти на стовп під час «Ужгородської палачінти»

    На святі "Ужгородська палачінта" неочікувано з’явився поважний гість - Шон Карр, британський рок-музикант, байкер, в Україні більш відомий як зять Юлії Тимошенко.
    Шон разом з головним байкером Закарпаття Олександром Сухановим гуляли на святі та їли млинці. За рокером марно полювали журналісти: від запитань гостя оберігали закарпатські друзі.
    Проте Шон Карр все ж захотів розважитися більше. І вже намагався взяти участь у змаганнях на традиційному стовпі з подарунками, скинув куртку і збирався лізти наверх. Але покорити 6-метровий стовп, де висіли чобітки з призами йому все-таки не дали. Ужгоросдькі байкери відмовили від такої затії і потягли британця їсти млинці.
    Цього року фест не тільки змінив назву, але й місце проведення – перенесли із міського парку на найбільшу ковзанку міста. Ужгородці та гості масово зібралися поласувати млинцями.
    Вибір – не малий. Були палачінти з медом, згущеним молоком, червоною ікрою, ягодами, лекваром, бринзою і сметаною.
    Чимала черга вишикувалася за млинцями з грибним соусом, а також з яблуками, ананасами і корицею під цукровим сиропом і пудрою, які за свідченнями очевидців, - найсмачніші! Середня ціна виробу щойно з сковороди – 5 грн.
    Опівдні відбулося спалення Зимової мари.

    Міжнародні новини туризму:

    1. Продають довічний лижний абонемент

    Швейцарський гірський курорт Молезон пропонує любителям зимових видів відпочинку придбати довічний лижний абонемент. Вартість абонемента залежить від віку:
    * до 19 років повинні заплатити 6 200 євро,
    * від 30 до 39 років платять 4 800 євро,
    * старші 60 років повинні придбати за 1 800 євро.
    Володарі таких абонементів мають можливість у будь-який час кататися на лижах, користуватися підйомниками і трасами курорту Молезон. Довічні лижні абонементи продаватимуть на курорті по червень 2012 року.

    2. 14 лютого в Нью-Йорку з'явиться величезне серце

    Десятиліттями Таймс-сквер був місцем для зустрічі Нового року. Зараз він може перетворитися на місце для романтичних побачень.
    14 лютого, у рамках святкування Дня Святого Валентина, на Таймс-сквері в Нью-Йорку буде встановлено велетенське серце, що б'ється.
    Серце заввишки біля 3-х метрів, прозоре зі світлодіодними трубками і створює враження червоного серця, що б'ється. Воно буде виставлено впродовж місяця - лютого.
    Скульптура, розроблена архітекторами Bjarke Ingels Group, складається з матеріалів, які відбивають «рух і світло» на Таймс-сквері, говориться у прес-релізі.
    Крім того, цього року на склі Red Steps на Таймс-сквері, в 6 вечора - пари зможуть відновити свої шлюбні обітниці і знову сказати «так». На Crossroads of the World закохані зможуть заявити про своє кохання. Повідомлення транслюватиметься на цифровому щиті міста і на TimesSquareNYC.org.

    3. 14 лютого: весілля на слонах у Таїланді

    Представники управління по туризму Таїланду (TAT) пропонують туристам провести церемонію одруження на слонах.
    Цього дня у «Слоновому селі» (Ban Ta Klang) провінції Сурін усі бажаючі туристи зможуть стати учасником церемонії одруження на спинах слонів.
    У північно-східному представництві ТАТ упевнені, що проведення весільних церемоній верхи на слонах, які проводитимуться щороку 14 лютого, залучить туристів і закохані пари.

    4. Українців просять утриматись від поїздок до Єгипту та Мальдів

    У Єгипті та на Мальдівах, де вже не перший день тривають заворушення, перебуває до 10 тисяч туристів з України. Про це повідомила прес-секретар Асоціації лідерів турбізнесу України Юлія Олійник.
    Вона зазначила, в Єгипті наразі перебувають до 9 тисяч українських туристів, які одначе не можуть поїхати зараз з екскурсіями до Каїру, Александрії, Асуану, Луксору, Таби, Порт-Саїду та Суецу.
    Але за інформацією єгипетських партнерів українських туроператорів, ситуація на курортах Хургади, Шарм-ель-Шейха і Дахаба залишається стабільною.
    Крім того, як повідомили в одному з провідних турагентств, на відпочинку на Мальдівах може перебувати до тисячі туристів з України. Як наголошують представники турбізнесу, відпочинок на Мальдівах є елітним (тиждень на двох коштує не менше двох з половиною – трьох тисяч доларів), тому українських туристів там завжди набагато менше, ніж у тому ж Єгипті.

    5. У Чехії з'являться жіночі вагони

    У Чехії з'являться жіночі вагони. Тепер у Чехії жінкам надають особливі привілеї. Найближчим часом "Чеські залізниці" планують запустити жіночі вагони.
    Такі вагони будуть позначені спеціальним значком. З метою безпеки вхід чоловікам категорично забороняється. За дотриманням правил у вагоні стежитимуть провідники.
    Зараз жіночі вагони введено у потягах EuroCity, що курсують у напрямку Словаччини, Австрії, Німеччини.

    6. Тропічний курорт у Німеччині

    Туристам пропонують далеко не їхати, а тільки відвідати 66 кв.м тропічного лісу Tropical Island неподалік від Берліна.
    Парк знаходиться за 50 кілометрів від Берліна на території найбільшої у колишній НДР військової авіабази.
    За 30 євро гості готелю Tropical Island відвідають двохсотметровий піщаний пляж і басейн. Проте не варто хвилюватися, що холодно, адже температура у парку тримається приблизно +26 градусів.
    Серед розваг гостям пропонують: прогулянки серед тропіків Monte Mare, підводні вулкани і різноманітні атракціони.

    7. Найяскравіші світові фестивалі лютого

    Венеційський карнавал та Марді Гра, а також менш відомі нігерійський фестиваль рибалок та криваве свято Пасола – про святкові дійства, що відбуваються в лютому в різних куточках світу, розповідає туристичний портал Lonely Planet.

    Такі фестивалі сьогодні можна вважати не просто живими, але й подекуди танцюючими музеями культур та традицій, які стираються в глобалізованому світі.

    Для мандрівника нема й не може бути кращої нагоди пізнати країну, ніж побувати на верблюдячих перегонах чи узяти участь у великому киданні їжею, пише lonelyplanet.com.

    Китайський Новий рік або Свято весни (Chūn Jié)

    Новий рік за місячним календарем випадає на якийсь із днів між 19-м січня та 20-м лютого. Цього року святкування в Китаї розпочалися 23-го січня.

    На вулицях буяють кольори, переважно червоний та золотий. Люди бажають одне одному процвітання, родичі та колеги дарують червоні конверти з грошима.

    Фестиваль Першого дня у В’єтнамі (Tet Nguyen Dan)

    Відзначається також за місячним календарем та є одним із найважливіших свят країни. За тиждень до Нового року духи домашнього вогнища вирушають на небо, щоб відзвітувати Нефритовому імператорові, як минув рік у кожній родині. Аби звіт був хорошим, а наступний рік – вдалим, їх чемно проводжають, викладаючи на вівтарі свої пожертви.

    В’єтнамці відвідують кладовища, аби запросити на гостину духів померлих родичів.

    Оселю прикрашають квітучими гілочками кумквату, персику чи абрикосу. З настанням новорічної опівночі люди, що святкують, повинні зчинити якомога більше шуму. Користуються популярність барабани, петарди ж заборонені з 1995-го року.

    Вважається гарною прикметою, якщо першим гостем у Новому році стане чоловік, який вигідно одружився та має кількох дітей.

    Міжнародний фестиваль Льоду та снігу в Харбіні, Китай

    Проводиться з 5-го січня по 29-те лютого. В Харбіні зводять приголомшливі льодові скульптури, зокрема люблять відтворювати відомі в цілому світі споруди – Заборонене місто династій Мін та Цин, Велику китайську стіну.

    Зимовий карнавал у Квебеку, Канада

    27-денний Квебекський карнавал претендує на звання найбільшого в світі. Уперше він відбувся в 1894-му році.

    Цьогорічні гуляння на честь зими триватимуть з 27-го січня по 12-те лютого. Учасники карнавалу влаштовують паради, танці на снігу та перегони на собачих упряжках, катаються з гірок та дивляться кіно просто неба. Найхоробріші наважуються на занурення в сніг у купальних костюмах.

    Венеційський карнавал, Італія

    Центром карнавалу є площа Сан Марко в Венеції. Найвідоміший у світі бароковий костюмований захід передує Великому Посту.

    У XV-му сторіччі його частиною були такі милі розваги, як бої биків та стрільби з гармат живими собаками. У XVІІІ-му сторіччі, коли Венеція перебувала "в лещатах" гедонізму, гуляння не вщухали по два місяці.

    Носіння масок свого часу заборонив Муссоліні, однак у 1979-му традиція відродилася, й карнавал знову набув величезної популярності.

    Пасола, острів Сумба, Індонезія

    Дійство, яке навіть важко назвати святом, відбувається в лютому-березні. Час залежить від "графіку" черв’ячків, що звуться nyale, та які спливають до поверхні моря.

    Із того, скільки їх та який вони мають вигляд, місцеві жерці роблять висновок щодо майбутнього врожаю.

    Далі відбувається ритуальний поєдинок між двома командами вершників. Б’ються на списах, і справа тут не в суперництві та перемозі, а в пролитті людської крові для вдоволення духів. Попри всі намагання влади взяти проведення Пасола під контроль, іноді учасники гинуть.

    Фестиваль рибалок в Аргунгу, Нігерія

    Фестиваль, що зазвичай проводиться в середині лютого, уперше відбувся в 1934-му році. Його метою було скріпити дружбу мешканців селищ Аргунгу та Сокото.

    У наші дні в конкурсі бере участь близько 35 тисяч рибалок, які, розбившись на пари, закидають свої снасті до каламутної річки Малан Фада.

    Та пара, що виловить найбільшу рибину, отримує грошовий приз у розмірі приблизно 8 тисяч доларів та мікроавтобус на додачу.

    День Святого Валентина, Терні, Італія

    Кульмінацією святкувань, звісно, є 14-те лютого, а їхнім центром – базиліка, де, за легендою, зберігаються мощі Святого Валентина. У рамках фестивалю проводиться конкурс із виготовлення прикрас, а ще вручення премії "Рік кохання", щось на кшталт Нобелівської премії з пристрасті, зазначає видання.

    Saidai-ji Eyō, (Оголений фестиваль), Окаяма, Японія

    Проводиться третьої суботи лютого. Чоловіки, що з одягу мають на собі лише пов’язку на голові та навколо стегон, б’ються за ритуальні дерев’яні палички shingi. У цей час їх обливають крижаною водою.

    Традиція Saidai-ji Eyō народилася в XVI-му сторіччя, коли під час святкування Місячного нового року один зі священиків пожбурив у натовп папірці-талісмани. Звісно, вони не вціліли, й тому їх замінили на міцніші shingi.

    Карнавал у Бенші, Бельгія

    Кульмінація свята настає "Жирного вівторка" напередодні початку Великого посту. Святкова процесія в ретро-костюмах та масках протанцьовує через місто, відлякуючи злих духів.

    Глядачів, на знак благословення майбутнього літа, закидують апельсинами.

    Карнавал у Ріо де Жанейро, Бразилія

    Розпочинається карнавал у суботу, за 40 днів до Великодня, а закінчується - "Жирного вівторка". Про його запальні ритми та барвисті вбрання відомо всьому світові. Ще однією

    "фішкою" є bandas – вуличні вечірки, очолені барабанщиками та співаками, за якими тягнеться "хвіст" із тих, хто хоче потанцювати. Деякі bandas вимагають певного "дрес-коду" для тих, хто бажає приєднатися.

    Серце карнавалу – Самбодром, де змагаються кращі танцювальні школи. Делегацію кожної з них, у свою чергу, супроводжує по 200-400 барабанщиків.

    Масляна, Москва, Росія

    Масляну туристичний портал називає "єдиним язичницьким фестивалем, що зберігся в Росії". Також згадує про млинці, "містечко Масляної" на Васильєвському спуску в Москві та спеціальні святкові вистави Маріїнського театру в Петербурзі.

    До слова, цього року Масляну святкують з 20-го по 26-те лютого.

    8. Крокуючи світом: найкращі маршрути для піших прогулянок

    Забудьте про літаки, поїзди та авта, найкращий транспортний засіб для захопливої мандрівки – власні ноги. Занурюючись у життя невідомої для тебе країни, можна пройти навіть цілий континент. Про це розповідає туристичний портал Lonely Planet

    Національний похідний маршрут Waitukubuli, острів Домініка

    Старт/фініш: від скелі Скоттс Хед до національного парку Кабрітс, 184 кілометри.

    На своєму шляху ви скоріше стрінете папугу, ніж перехожого. Маршрут, що проходить дощовими лісами, розподілено на 14 ділянок. За бажанням можна пройти їх усі, або ж обрати ту, яка вам до душі – наприклад, побачити гаряче озеро Бойлінг Лейк або ж найвищу гору Домініки, Монте Діаблотін

    Стежка Святого Павла, Туреччина

    Старт/фініш: від руїн стародавнього міста Перге до міста Ялвач, 500 кілометрів

    Починаючи свій шлях неподалік від Анталії, туристи прямують на північ, повторюючи першу місіонерську подорож Святого Павла до Малої Азії.

    Стежка Пекту-Теган (Baekdu-Daegan), Південна Корея

    Старт/фініш: від кордону північно-корейського кордону до піку Cheonwang-bong, довжина 753 кілометри.

    Цей маршрут мусив би бути удвічі довшим – він проходить по гірському хребті Пекту-Теган, що, наче спина дракона-велетня, простягнувся Корейським півостровом на 1400 кілометрів. От тільки Північна Корея від туристів не в захваті, адже ці гори вважаються духовним символом нації, і ходити ними – тривожити душу Кореї.

    Маршрут Біббулмун, західна Австралія

    Старт/фініш: від міста Каламунда до міста Албані, довжина 964 кілометри.

    По всьому шляху туристів супроводжує Waugal, райдужна змія, яка, за віруванням аборигенів, створила Всесвіт. Вона зображена на вказівниках маршруту Біббулмун.

    Місця для облаштування табору є через кожні 20 кілометрів, треба лише стерегтися справжніх, а не міфічних змій.

    Південно-західна прибережна стежка, Велика Британія

    Старт/фініш: від міста Майнхед до міста Пул, довжина 1008 кілометрів.

    Своїм створенням маршрут завдячує контрабандистам ХІХ-го сторіччя – гвардія мусила патрулювати усе південне узбережжя Англії.

    Колишні патрульні стежки нині утворюють найдовший у Великій Британії Національний пішохідний маршрут, що проходить через усі бухти, ущелини та рибальські селища Сомерсета, Девона, Корнуолла та Дорсета.

    Щоб пройти усю стежку, знадобиться 8 тижнів.

    Шлях Франчіджена (Via Francigena), Європа

    Старт/фініш: від Кентербері, Велика Британія, до Риму, Італія, довжина 1700 кілометрів.

    Багато середньовічних паломників вирушали до Сантьяго-де-Компостела, що в Іспанії, і чимало пілігримів йшли до Риму, щоб вшанувати святих Петра та Павла.

    Тепер останнім шляхом мало хто ходить пішки, але він і досі існує та лежить через Англію, Францію, Швейцарію та Італію. Пройти Via Francigena можна за 80 днів.

    Великий гімалайський шлях, Непал

    Старт/фініш: від гори Канченджанга до Хумла, довжина 1700 кілометрів.

    Цей гірський маршрут відкрили в 2010-му році. Шлях лежить повз рододендронові ліси, високогірні озера, 8000-метрові піки та віддалені поселення. Можна подолати за 160 днів увесь маршрут, або ж обрати для походу якусь із його 10 частин.

    Континентальна стежка, США

    Старт/фініш: від Антелоп-Веллс, Нью-Мексіко до національного парку Глейшер, довжина 4960 кілометрів.

    Континентальна стежка проходить Скелястими горами, пересікає безплідні землі Нью-Мексіко, веде повз міста-привиди часів золотої лихоманки Колорадо, гейзери Вайомінгу та гранітні масиви Монтани. Маршрут прохідний лише на 70%, хоча декому й удавалося здолати його повністю.

    Трансканадська пішохідна стежка, Канада

    Старт/фініш: від Сент Джонс, Ньюфаундленд, до міста Вікторія, Британська Колумбія, довжина 22 тисячі кілометрів.

    Найдовша пішохідна стежка світу готова ще не повністю, але навіть зараз для такої подорожі знадобиться кілька років і міцна пара черевиків. Нині для туристів відкриті 400 окремих стежин у кожній провінції Канади, й можна обрати на свій смак – чорничну прогулянку Новою Шотландією або доторк до історії золотої лихоманки Юкону.

    Новини готельно-ресторанного бізнесу,
    Туристично-рекреаційних закладів

    «АГРОСАДИБА»

    Розташована у селищі Воловець, 400 м від центру та траси Воловець-Міжгір'я. Зручний під'їзд — грунтова дорога. Опис: Триповерховий дерев'яний будинок на 18 місць, сауна.
    Харчування: Дворазове — 60 грн з особи. Українська кухня. Можна самостійно приготувати їжу на кухні. До найближчого кафе та магазину — 300 м.
    Кабельне телебачення. Сервіс за додаткову оплату: Сауна на 8 осіб з контрастним басейном та кімнатою відпочинку — 100 грн за годину.

    Контакти:
    Закарпатська область
    смт. Воловець
    вул. Молодіжна, 3 а
    Тел.: +38 (050) 986-02-64
    +38 (095) 209-38-22

    Гірськолижний комплекс «ВЕРШИНА КАРПАТ»

    Знаходиться на гірськолижному курорті Драгобрат, на висоті 1350 м над рівнем моря. Два триповерхові корпуси на 40 місць, 2 витяги (бугельний на 1000 м та дитячий на 200 м), прокат гірськолижного спорядження, 2 кафе, бар з каміном, їдальня.
    Власні бугельні витяги 950 м та 200 м. Траси готуються ратраком. Вартість абонементу (50 спусків) — 250 грн., проживаючим в готелі — знижки 20%. Прокат лижного спорядження (в т.ч. дитячого), сноубордів, санок, послуги інструктора. Походи в гори, катання на снігоході, дискотека (на замовлення). Російський більярд (професійний, 12 футів), настільний теніс.
    Іноземні мови: CS, SK, PL

    Контакти:
    Закарпатська область
    Рахівський район
    смт. Ясіня
    курорт Драгобрат
    Тел.: +38 (067) 961-21-61
    +38 (067) 673-52-98
    +38 (03132) 4-21-08

    Фестивалі та атракції:

    • 14 лютого – флеш-фест «Міст кохання» м.Ужгород, поч..12.30 до 13.30, міст Пішохідний
    • 14 лютого – 18.00 «День Св.Валентина» на льодовій ковзанці «АЙС ленд» м.Ужгород
    • 17-19 лютого – Берегово свято вина «Біле вино»

    Події та свята:
    14 лютого - День Святого Валентина
    14 лютого – 280-річчя з дня народження закарпатського вченого Іоана Брадача
    15 лютого - Стрітення Господнє
    15 лютого - день вшанування памяті бойових дій на території інших держав
    20 лютого - всесвітній день соціальної справедливості

    Кафедра туризму УжНУ
    • Кафедру запрошено на міжнародну конференцію з туризму у м.Кіто, Еквадор

    Оголошення та анонси подій:
    Фестивалі 2012:
    • 8 березня – «Нумо, хлопці», Ужгород
    • 1 квітня – Закарпатські кумедні олімпійські ігри, Ужгород
    • 30 квітня – 2 травня – фестиваль вина «Сонячний напій» Ужгород
    • Травень – свято виноробів «Угочанська лоза» м.Виноградово
    • 4-5 травня – фест «ЄвроКарпати», «Дубки» Ужгородський р-н
    • с.Костилівка фольклорне свято "Берлибашський бануш", 8 травня
    • 19-20 травня – рицарський турнір Закарпаття
    • с.Ділове фольклорне свято "Діловецькі калачі, 29 травня
    • Рахів обласний відкрите свято духової музики, 3-5 червня
    • смт.Ясіня, свято гумору і сатири "Бербениця фіглів", 16-17 липня
    • Свято «Бичківські голубці», 15-17 липня
    • м.Рахів районне фольклорне свято "Гуцульська бринзя", 2-4 вересня
    • с. Лазіщина, свято "Гуцульська ріпа", 11 вересня
    • с.Кваси, фольклорне свято "Квасівський Ліжник", 18 вересня
    • 19-20 листопада – Ужгород, свято молодого вина «Закарпатське Божоле»

    Інформаційний Вісник Туристично-Інформаційного центру Закарпаття:

    Видавець: Товариство соціокультурного розвитку «Панонія» (panonia.org.ua) та кафедра туризму Ужгородського Національного Університету (tourism.uz.ua)
    Керівник ТІЦ Закарпаття – Коваль О.Д.
    Зав.кафедри туризму УжНУ – доц. Шандор Ф.Ф.
    E-mail: [email protected]
    Internet: http://www.tourinform.org.ua

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору