ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Начальник управління Державної виконавчої служби Закарпатської області Наталія Панова провела прес-конференцію

    28 березня 2024 четвер
    63 переглядів
    Наталія Панова дала в Ужгороді прес-конференцію

    Начальник управління Державної виконавчої служби Закарпатської області Наталія Панова провела прес-конференцію та поспілкувалася по прямій телефонній лінії із закарпатцями.


    Днями начальник управління Державної виконавчої служби Закарпатської області Наталія Панова провела прес-конференцію для мас-медійників краю, на якій розповіла про підсумки минулорічної роботи їхньої служби, та по прямій телефонній лінії відповіла на питання читачів газети «Неділя».
    Державна виконавча служба активно працює над тим, щоб якомога більше громадян дізнавалися про її роботу та завдання, які вона покликана виконувати. Виконавча служба існує для того, щоб виконувати рішення судів, виконавчих напрямків нотаріусів, постанови адміністративних органів, постанови про штрафи ДАІ, постанови управління захисту прав споживачів та різних інших установ. А також рішення Європейських судів, якщо такі є.
    Державна виконавча служба в Україні є одним із тих органів, який здійснює наповнення Державного бюджету. Тобто, до органів Державної виконавчої служби доводиться певний план про стягнення відповідних сум коштів для наповнення Державного бюджету. У Закарпатській області цей план був перевиконаний майже на 200%.
    – Я, як керівник, який очолює службу, вже неперший рік задоволена роботою своїх підлеглих у тому плані, що нам вдається тримати ті лідируючі позиції, які ми зайняли ще у 2009 році, – говорить пані Наталя. – Закарпатська область входить у п’ятірку за основними показниками виконання рішень судів на території України. Але якщо говорити більш конкретно за статистику, то за минулий рік до нас було пред’явлено до виконання 156 тис. документів. До прикладу, за 2010 рік таких документів було 152 тис. Ми провели аналіз і констатували, що із кожним роком все більше і більше до органів виконавчої служби приходить судових документів до виконання. Фактично, ми виконали 66 тис. 800 документів, що складає 42,8 % і, фактично, ми стягнули 116 млн.грн. Ці кошти отримали наші громадяни, які звернулися до виконавчої служби. За пред’явленими рішення судів ми повинні були стягнути 2 млрд. 183 млн.грн. За попередній рік 2011 це було тільки 1,5 міліарди грн. Тобто, значно зросла сума, яку ми повинні були стягнути. Фактично, виконали ми 66 815 тисяч справ та стягнули 116 млн. 308 тис.
    До прикладу, протягом минулого року державними виконавцями стягнуто 5 269 413 грн. виконавчого збору, що на 1 959 143 грн. більше ніж у 2010 році. Загалом, за 12 місяців 2011 року районним (міським) відділами державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Закарпатській області виконано 194,7% Плану-графіку забезпечення надходження до загального та спеціального фондів Державного бюджету України, який становив 2 700 000 грн.
    Крім того, Закарпатська область вийшла в лідери по стягненню по заборгованостях по заробітній платі. Завдяки виконавчій службі працівники змогли отримати майже 8 мільйонів зароблених грошей. З них сплачено боржниками добровільно 253 631 грн. Зокрема: ТОВ «ЕУСЕК Україна», «Спорт база Закарпаття», ТОВ «Техноторговий центр Телесервіс», КП «Стадіон Авангард», ВАТ «Закарпатгаз», Олександрівська сільська рада, Радгосп-завод «Виноградівський» та інші.
    Також Державною виконавчою службою стягнуто з арештованих рахунків 3 303 747 грн. А саме: ДП "Солотвенський солерудник", ДП «ЗВВО», ВАТ АФ «Яворник», ЗКТ «Земля», ДП «Мукачівська госпрозрахункова дільниця», АПК «Ужгородський», Рахівське ВУЖКГ, Берегівська районна адміністрація , Управління агропромислового розвитку Тячівської адміністрації та ін.
    Щодо виконання рішень судів про конфіскацію майна, вилученого митними органами та обсягу перерахування коштів від реалізації цього майна до Державного бюджету, то станом на 1 січня 2012 року відділом державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Закарпатській області передано майно, вилучене митними органами , щодо якого внесено рішення суду про конфіскацію, за оцінкою, зазначеною в акті опису й арешту майна на суму 42 857 260,77 грн. (з урахуванням залишків минулих років). Протягом звітного періоду до державного бюджету перераховано суму 429 891,26 грн. та перераховано податків та зборів на суму 1 298 328,60 грн. Сума коштів, перерахованих до Державного бюджету, в порівнянні із 2010 роком збільшилася в 2011 році на 187 329,77 грн. Сума перерахованих податків та зборів збільшилася у 2011 році на 695 019,99 грн., у порівнянні із попереднім 2010 роком.
    Також Наталія Панова повідомила присутнім представникам ЗМІ і про те, що відділом державної виконавчої служби Головного управління юстиції для забезпечення ефективної роботи районних (міських) відділів ДВС вжито ряд заходів. Зокрема: налагоджено співпрацю з органами пенсійного фонду України щодо надання інформації про рахунки боржників юридичних осіб, відкриті в банківських та фінансових установах України, з яких останні сплачують відповідні внески до органів пенсійного фонду України. Із метою активізації роботи та належного контролю з виконання виконавчих документів, пов’язаних з погашенням заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат до Пенсійного фонду України, у 2011 році вживалися наступні заходи: щотижня приймається участь у засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу. Для вирішення питань, пов’язаних з погашенням заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат до Пенсійного фонду України було здійснено 11 спільних виїзних нарад у відділи державної виконавчої служби області за участю управління Пенсійного фонду України та відділу ДВС ГУЮ, про що складено протоколи.
    Що стосується виконання документів про стягнення аліментів, то із 10 255 виконавчих впроваджень, або 25% від загальної кількості залишку, є документами про стягнення аліментів. Із загальної кількості виконавчих документів даної категорії, що знаходяться в залишку, 47 боржників оголошено в розшук, винесено 1 067 подань про притягання боржника до кримінальної відповідальності (ст. 164 КК України) , із яких 308 подань винесено у 2011 році. За минулий рік 34 подання було задоволено та 240 – відмовлено. Кількість внесених подань про тимчасове обмеження боржникам у праві виїзду за межі України становила 1 507, із яких у 2011 році внесено 334 подання. Усього 914 подань задоволено, із яких у минулому році – 226. По 6 017 виконавчим впровадженням накладено загальний арешт на майно боржників. 2012 рік оголошено «Роком аліментів» у Закарпатській області.
    – На великий жаль, які б санкції до неплатників зараз не застосовувалися, боржників по аліментах не меншає, − розповідає начальник управління Державної виконавчої служби Закарпатської області Наталія Панова.
    У другій половині прес-конференції гостя прес-центру газети «Неділя» також розповіла мас-медійникам і про «бурю» навколо кредитної спілки «Мрія».
    Станом на 9 лютого 2012 року на виконанні у відділі ПВР УДВС ГУЮ у Закарпатській області знаходиться на виконанні 102 виконавчі документи про стягнення коштів з КС «Мрія» на загальну суму 6 423 626, 31 грн.
    – У ході проведених виконавчих дій державним виконавцем накладено арешти на все майно боржника та відкриті розрахункові рахунки в установах банків, а також описано та передано на реалізацію до торгівельних організацій майно боржника, а саме: авто марки «Шевроле Нива», офісні меблі та оргтехніка – 46 найменувань, та спальний котедж «Шаяночка», що розташований в с. Шаян, Хустського району. На даний час, автомобіль «Шевроле Нива» реалізовано ( виручені від реалізації кошти перераховані в порядку черговості на користь стягувачів), офісні меблі та оргтехніка знаходяться на реалізації на комісійних умовах, по спальному котеджу «Шаяночка» реалізацію зупинено у зв’язку з тим, що ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду заборонено проводити виконавчі дії щодо проведення прилюдних торгів з реалізації арештованого майна до ухвалення рішення в адміністративній справі. Зазначену ухвалу підрозділом оскаржено, однак ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу підрозділу залишено без задоволення, − говорить начальник управління Державної виконавчої служби Закарпатської області.
    Під кінець прес-конференції головний державний виконавець області Наталія Панова відзначила, що із 73 867 виконавчих документів на суму 159 230 058 грн., що підлягали виконанню, державними виконавцями завершено 59 250 виконавчих документів (80,2%) на суму 110 330 383 грн., що становить 69, 2 %. Фактично, стягнуто у звітному періоді до бюджету 29 119 088 грн., що складає 18,4 % від загальної суми виконавчих документів даної категорії, яка, фактично, підлягала стягненню. Із яких, виконавчі документи судів та органів ДАІ УМВС України про притягнення осіб до адміністративної відповідальності − підлягало 43 302 виконавчих документів даної категорії справ на загальну суму 22 856 879 грн.
    − Зауважу, що у 2011 році зменшилося роботи відносно адмінштрафів ДАІ, – зазначає Натілія Панова. – Їх було зафіксовано більше 20 тисяч проти 39 тисяч в 2010 році. Постановою їх особливість полягає в наступному: якщо протягом 15 днів порушник правил дорожнього руху не сплатив відповідний штраф, то далі Державна виконавча служба стягує цей накладений штраф у подвійному розмірі. Дуже важливо своєчасно реагувати на ці речі, тому що, до прикладу, якщо людина отримала штраф 425 грн. і не уплатила своєчасно, то вона повинна бути вже готова до стягнення у сумі відповідно 850 грн. Крім того, спільними зусиллями виконавчої служби і Державтоінспекції області, вдалося досягти домовленості, згідно з якою ДАІ може затримувати автомобілі злісних боржників. Це стосується як тих, хто має мільйонні кредити, так і тих, кого виконавча служба розшукує. Як би не було прикро констатувати, але із відміною проходження обов’язкового техогляду нам стало набагато складніше відшуковувати тих водіїв-порушників, із яких ми повинні отримати штрафи.
    До всього вищесказаного додам, що на зустрічі із мас-медійниками краю пані Наталія розповіла і про міжконфесійні незгоди вірників навколо церкви у Великих Лазах.
    На завершення своєї розмови Наталія Панова зауважила, що всі питання, які цікавлять мешканців нашого краю, можна задати у робочі дні тижня по гарячому телефону управління Державної виконавчої служби Закарпатської області за номером 3-40-63 (Ужгород).
    Т. Горянка

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору