ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Податкова перешкоджає нормальній роботі золоторудника на Закарпатті

    19 квітня 2024 п'ятниця
    71 переглядів
    Податкова чинить перешкоди Мужиївському золоторуднику

    16 лютого в Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого став новий поворот у справі ТОВ «Закарпатполіметали». Представники підприємства заявили про те, що Берегівська податкова чинить перешкоди у поверненні заборгованості кредиторам і виплаті заборгованої зарплати працівникам.


    Представник ліквідатора ТОВ «Закарпатполіметали» Володимир Гуртовий розповів, що на засіданні комітету кредиторів близько тижня тому було прийняте принципове рішення про можливість продажу цього підприємства як цілісного майнового комплексу. «Це була б реальна можливість повністю погасити усі борги перед кредиторами, у тому числі заборгованість із заробітної плати», - каже В. Гуртовий. Оцінка вартості комплексу визначила суму, за якою його можна виставити на продаж – йдеться про понад 55 мільйонів гривень.
    Водночас Володимир Гуртовий заявив, що на перешкоді такому шляху вирішення проблеми стали ержавні органи. «Ми не розуміємо позицію держави у цій справі, адже сподівалися, що результат, якого вдалося досягти у результаті кількарічної роботи, буде сприйнято більш позитивно. Наша мета – поєднати інтереси держави, кредиторів, тобто прийняти рішення, яке задовольнить усі сторони. Проте на цьому шляху зустрічаємо не сприяння, а навпаки перешкоди», - сказав В. Гуртовий.
    За його словами, державні чиновники висловлюють здивування озвученою сумою, мовляв, у Мужієві – непотріб, який може коштувати не більше 5 млн, а не 55. «Ми робимо все, щоб держава та регіон отримали якомога більше від золоторудника, а у державних структурах його готові віддати за безцінь», - каже В. Гуртовий.
    Він також розповів про дії Закарпатської обласної ради та Берегівської податкової, які вже оскаржені ліквідатором ТОВ «Закарпатполіметали» у суді.
    Так, облрада 30 грудня 2011 р. прийняла рішення про погодження клопотання ПАТ «НАК «Надра України» щодо надання спеціального дозволу на користування надрами з метою розробки Мужіївського золотополіметалічного родовища. «Родовище знаходиться під землею, яка до 2953 року за договором оренди належить підприємству «Закарпатполіметали». Отже, фактично це є рішенням віддати комусь це підприємство. Як «Надра України» робитимуть видобуток, не маючи доступу до родовища? Ми спілкувалися з депутатами з цього приводу, знаємо висновок комісій. Однак депутати розказували, що на них чинився шалений тиск зі столиці, щоб рішення таки прийняти. Бачимо тут аналогію з ситуацією, коли ТОВ «Сауляк» претендувало на золоторудник – ті самі незаконні рішення влади, які були скасовані у судах», - каже В. Гуртовий.
    Він також розповів про ситуацію з податковою. Йдеться про те, що берегівські податківці подали до Господарського суду клопотання про зупинення провадження у справі ТОВ «Закарпатполіметали». Крім того, податківці вимагають і припинення реалізації майна боржника. «Не чекаючи рішення суду, податкова накладає арешт на майно, хоча за закону про банкрутство це узагалі заборонено. Ми запитували у представників районної податкової, у чому причина таких абсурдних дій і єдина відповідь, яку отримали – «нас примушують». Дії податкової ми оскаржили в суді, - зазначив В. Гуртовий. – Не зрозуміло, чому податкова не хоче, щоб люди отримали свої гроші і сама не бажає отримати свій борг від підприємства? Її офіційні підстави відверто надумані. Адже на ліквідатора, яка діє з 2010 року, поклали відповідальність за несплату податку підприємством у 2007 році. Але навіть у такому разі не зрозуміло, який зв'язок між персональною відповідальністю особи та зупиненням провадження у справі?».
    Доповідач також наголосив: «Ми наполягаємо, що будь-яка інвестиція можлива лише за умов дотримання законності. Можливості для розробки родовища має тільки міжнародна компанія, яка володіє досвідом, ресурсами. Для такої структури цілком реальною є озвучена ціна золотордуника як єдиного майнового комплексу. Тому дивує позиція державних органів, які перешкоджають такому розвитку подій».
    В. Гуртовий нагадав, що заборгованість із зарплати на ТОВ «Закарпатполіметали» становить близько 5 млн грн.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору