ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Діяльність підприємств Закарпатської області на зовнішньому ринку товарів

    29 березня 2024 п'ятниця
    10 переглядів

    Обсяги експорту товарів за 2011р. становили 1397,4 млн.дол., імпорту – 1997,9 млн.дол., що більше порівняно з 2010р. на 20,8% та наполовину відповідно. Склалося від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі товарами в сумі 600,5 млн.дол.


    Коефіцієнт покриття експортом імпорту склав 0,70. Питома вага експорту в обсязі зовнішньої торгівлі товарами зменшилася на 5,0 в.п. до 2010р. і склала 41,2%.
    Зовнішньоторговельні операції товарами суб’єкти господарювання області здійснювали з партнерами зі 100 країн світу. До країн Європейського Союзу було експортовано 84,7% усіх товарів, до країн СНД – 11,3%.
    Найбільші експортні поставки здійснювались до Угорщини – майже половина експортних поставок, Російської Федерації, Австрії, Словаччини, Німеччини, Італії та Польщі. Відбулося суттєве зменшення експорту порівняно з 2010р. до Японії (на 99,5%), Об’єднаних Арабських Еміратів (на 90,4%), Хорватії (на 89,6%) та Португалії (на 84,2%).
    З країн Європейського Союзу імпортовано половину усіх товарів, із країн СНД – чверть.
    Найбільшу питому вагу в загальному обсязі імпорту мали Російська Федерація, Німеччина, Чехія, Китай, Білорусь, Угорщина, Корея, Республіка, Італія.
    Основу товарної структури експорту у 2011р. складали механічне та електричне обладнання, текстильні матеріали та текстильні вироби, різні промислові товари, деревина і вироби з деревини. У товарній структурі імпорту переважають поставки механічного та електричного обладнання та мінеральних продуктів.
    Традиційно серед міст та районів області найактивніше здійснювали експортно-імпортні операції товарами суб’єкти господарювання Ужгородського району, міст Мукачево та Берегово, Виноградівського району та міста Ужгород.



    Оксана Сабадош – заступник начальника відділу статистики торгівлі та ЗЕД Головного управління статистики у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору