ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Оплата послуг арбітражного керуючого

    25 квітня 2024 четвер
    24 переглядів

    Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) визначена в п. 10-14 ст. 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі - Закон) і розмір такої оплати може бути різним та здійснюється в порядку встановленому Законом, за рахунок коштів одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності.



    Відповідно до п. 12 ст. 3-1 Закону, оплата послуг арбітражного керуючого за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство. За період від дня винесення господарським судом ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство і до дня першого засідання комітету кредиторів, на якому встановлюється розмір оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого, оплата послуг проводиться за рахунок ініціюючого кредитора у максимальному розмірі, визначеному у п. 12 ст. 3-1 Закону.
    Другим видом платежів, що пов’язані з виконанням арбітражним керуючим своїх обов’язків, є відшкодування фактично понесених ним витрат.
    Кредитори можуть створювати фонд для оплати послуг, відшкодування витрат та виплати додаткової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна, керуючому санацією, ліквідатору). Формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням комітету кредиторів та затверджується ухвалою господарського суду. Також кредитори мають право встановлювати і виплачувати арбітражному керуючому за результатами його діяльності додаткову винагороду, розмір якої затверджується господарським судом. Але це право, а не обов'язок кредиторів.
    Загальний розмір оплати послуг, відшкодування витрат та додаткової винагороди затверджуються господарським судом.
    Відносини щодо оплати діяльності арбітражних керуючих нерозривно пов”язані зі справою про банкрутство, у зв”язку з чим вони розглядаються у межах цієї справи.



    Головний спеціаліст сектору з питань банкрутства
    Головного управління юстиції в Закарпатській області Г.Ю. Павлик

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору