ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Закарпатті Державна екоінспекція закрила пересувний зоопарк (ВІДЕО)

    18 квітня 2024 четвер
    30 переглядів
    Причиною стало неналежне утримання понад двох десятків тварин

    Причиною стало неналежне утримання понад двох десятків тварин, серед яких - лама, верблюд, леви та мавпи. Всі вони у люті морози зимували посеред поля - у відкритих клітках. Пересувний зоопарк у селі Буштино розмістили на полі - неподалік від житлових будинків. Люди розповідають: тварини постійно скавулять.

    Єлизавета, мешканка с. Буштино:

    - Він нам не мішає, шкода тварин, я не знаю, чим їх кормлять, чи узагалі кормлять?

    Власник пересувного звіринцю від інтерв'ю на камеру відмовляється. Але показує, в яких умовах утримуються тварини. Переконує - звірі доглянуті й ситі.

    - М'ясо вот для животних покупаем.

    Чоловік запевняє: його зоосад працює легально. Як доказ, демонструє звіт Держекоінспекції, яка не виявила порушень у роботі.

    - Вот дозвіл, шо я стою здесь на зимовий період.

    А от у природоохоронній прокуратурі кажуть: екоінспектора, який видав дозвіл на роботу звіринцю - покарають. Бо умови утримання тварин не відповідають нормам: клітки - замалі, у них звірів можна хіба що транспортувати. Наприклад, верблюд живе у вольєрі розміром 3 на 2 метри.

    Михайло Погоріляк, закарпатський міжрайонний природоохоронний прокурор:

    - Природоохоронна прокуратура звернулася до екоінспекції з вимогою призупинити діяльність даного підприємця до усунення ним порушень.

    Куди подіти тварин, якщо звіринець закриють, - в обласній екоінспекції не знають. Кажуть, у регіоні немає ні місця, куди їх доправити, ні спеціалістів, які вміють доглядати екзотичними тваринами - як-то лама, леви та мавпи.

    Сергій Рішко, начальник Державної екологічної інспекції у Закарпатській області:

    - Ми були б дуже вдячні громадським орагнізацям, які би, скажем, запропонували якісь проекти, або ще якимось чином віддати звірів у хороші руки.

    А поки що, Держекоінспекція подала на підприємця до суду. Він має вирішити, залишати звірів у нинішнього власника чи шукати їм нових господарів.

    Подробности-ТВ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору