ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Іршавщині у 10 підприємців виявили нелегальних працівників

    29 березня 2024 п'ятниця
    47 переглядів

    Тіньовий ринок праці на Закарпатті останнім часом переживає певний дискомфорт. Регулярні перевірки Територіальною державною інспекцією з питань праці підприємств нашого краю спонукають прихильників нелегальної праці виходити з тіні і вести бізнес прозоро. Втім, охочих заробити у сумнівний спосіб залишається ще чимало у різних районах області.

    У понеділок, 25 червня, мобільна група Територіальної державної інспекції з питань праці інспектувала підприємців Іршавщині. Перевірки вкотре підтвердили, що найчастіше послугами неоформлених працівників користуються у сфері торгівлі.
    Цього разу не поталанило власникам кафе «Палачінта» (пл. Народна, 6/4); бару «Вест» (пл. Народна, 5/8); магазину «Світ штор» ( вул. Локоти, б/н біля ринку); кафе «Венеція (вул. Шевченка, 29); кафе-бару (вул.Локоти,17/5) де хазяйнує ПП Жабко С.І.; в магазині штор (вул. Локоти,17), де господарює ПП Блищак Г.М.; майстерні з виготовлення вікон (Шевченка,43), яка належить ПП Ребрик Я.І, котрі розташовані у м. Іршава.
    Крім цього інспектори праці виявили неоформлених працівників в кафе «Нічна фея» (вул.Мукачівська,18); що належать ПП Станко Н.І та Жупанин О.М.; кафе «Корона» (вул..Жовтнева,86а), які функціонують в с.Камянське Іршавського району.
    Кожен із «героїв» цієї публікації того ж дня стараннями інспекторів праці став фігурантом адміністративних справ, які направлені на розгляд суду. Тож найближчим часом їм прийдеться відвідати цю установу правосуддя.
    Звичайно, що все було би по іншому, якби власники «тіньових» закладів своєчасно прислухались до неодноразових профілактичних порад тамтешньої робочої групи з легалізації заробітної плати і оформили трудові відносини з працівниками, як того вимагає Кодекс законів про працю.

    Головний спеціаліст Територіальної
    державної інспекції з питань праці у
    Закарпатській області Фека В.І.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору