ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

16 кнопок тривожної сигналізації встановлено на гірській Рахівщині

    25 квітня 2024 четвер
    17 переглядів

    Про таких, як Іван Андрійович Басараба, кажуть – людина міліції. Пропрацювавши в органах внутрішніх справ 25 років, вже близько року очолює сектор технічної служби міста Рахова Тячівського МВДСО УДСО при УМВС України в Закарпатській області.

    Йому підпорядковуються 5 чоловік. Керівник з таким стажем роботи в міліції, легко знаходить порозуміння з колективом, та вміло веде співпрацю з мешканцями Рахівщини. З нагоди професійного свята Державної служби охорони, яке в Україні відзначали 29 жовтня, керівник сектору звертається до громадян та розповідає про те, що останнім часом почастішали випадки проникнення злочинців до житла та магазинів. Іноді самі власники майна, залишаючи відчинені хвіртки, ключі під килимом чи в іншому обумовленому місці дають змогу безперешкодно потрапляти в будинок та хазяйнувати там. Та нажаль, навіть найдорожчі замки і двері не стоять на перешкоді злочинцям. Сучасні злодії умудряються відімкнути найскладніший замок, пластикові вікна, навіть металеві грати не стоять на заваді у ласих на легкий заробіток.

    З початку року групи затримання виїжджали майже 1800 разів, неодноразово їм вдавалося затримувати крадіїв. Востаннє було попереджено крадіжку з продуктового магазину , де продавець вчасно зреагувавши скористалася тривожною кнопкою. Для прибуття групи охоронців знадобилося 3 хвилини, зловмисника вдалося затримати, ним виявився молодик 25 років, який намагався вкрасти дві пляшки горілки. Вже вкотре громадяни переконуються, що кнопка тривожної сигналізації є найефективнішим способом непомітно викликати охорону для попередження крадіжки чи будь-якого злочинного діяння. В приміщеннях де встановлені такі заходи безпеки на видному місці розміщують наклейки жовтого кольору з написом « Терміновий виклик міліції». Кожен громадянин, має можливість звернутися до адміністрації об’єкту, де знаходиться кнопка тривожної сигналізації, з проханням викликати правоохоронців, якщо він став свідком чи потерпілим внаслідок вчинення правопорушення.

    На сьогоднішній день в Рахіському районі до системи термінового виклику ДСО при УМВС України підключено 16 кнопок тривожної сигналізації. Вже частіше громадяни звертаються до Державної служби охорони з заявами про встановлення сигналізації чи кнопок тривожного виклику, розуміючи, що тільки так вини можуть забезпечити стовідсоткову охорону як свого майна, так і бізнесу.

    Олеся Чайковська, Рахівський РВ УМВС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору