ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чопська митниця: Через оборудки з автомобілями на порушників кордону чекають штрафні санкції

    28 березня 2024 четвер
    17 переглядів

    Останнім часом на закарпатських кордонах дещо почастішали випадки порушень митного законодавства, пов’язані із незаконними оборудками престижних автівок, які іноземці завозять до України з метою перепродажу без сплати відповідних податків.

    Так, нещодавно до списку подібних порушників додався 36-річний громадянин Румунії, який перетинав українсько-угорський кордон на автомобілі марки «BMW 560L». Під час здійснення митного контролю у пункті пропуску «Вилок» працівники оперативного відділу служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Чопської митниці за допомогою отриманої інформації від Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби з’ясували, що даний водій завіз на територію України в режимі «тимчасового ввезення» дві іномарки та розпорядився ними без дозволу митного органу.
    У середині вересня п.р. румун завіз іномарку «Ауді А4» через пункт пропуску «Тиса» і за матеріальну винагороду передав її з документами іншим особам. Наприкінці того ж місяця кмітливець вже завіз через українсько-румунський кордон позашляховик марки «BMW X5» на французьких реєстраційних номерах і також за винагороду віддав автомобіль у розпорядження та користування третім особам у с.Солотвино.
    Тож, за не вивезення автомобілів та розпорядження ними без дозволу митного органу, чопські інспектори склали відносно громадянина Румунії два протоколи за статтею 469 ч. 2 Митного кодексу України.
    Після рішення суду іноземцю доведеться сплатити штраф за кожний не вивезений автомобіль у розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

    Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору