ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мукачівський "Товариш" запрошує на навчальні змагання зі спортивного орієнтування

    25 квітня 2024 четвер
    19 переглядів

    Мукачівський міський ЦТКЕС та клуб спортивного орієнтування “Товариш” запрошують мукачівську юнь прийняти участь у навчальних змаганнях, що відбудуться 3 грудня 2012 року від 14.00 до 16.00 у мальовничих місцях навколо НВК “Первоцвіт" поблизу села Шенборн.

    Мета змагань, як завжди – приємно та з користю для здоров’я провести час, ну і звісно, визначити, хто ж сильніший та спритніший.

    Інформація про трасу: траси змагань прокладені в основному по території мікрорайону Шипка, довжина дистанцій – від 3 до 5 кілометрів по прямим лініям на карті.
    У старті візьмуть участь як кращі юні спортсмени Мукачева так і новачки-початківці.

    Старт розташований біля спортмайданчику на вулиці Космонавтів.

    Як дістатися місця старту: з центральної автобусної зупинки на вул. Миру в Мукачеві (Центр-3) маршрутки відправляються о 12:00 13:30 14:30 15:30.
    Повернення із Шипки в Мукачево: 15:00 16:00 16:30.

    Попередньо на змагання можна зареєструватися в Мукачівському міському ЦТКЕС за тел: -095-8602251 або на е-mail: [email protected]

    Інформація про дисципліну: спортивне орієнтування є модерновим видом спорту в якому учасники самостійно, лише за допомогою детальної карти і компасу, повинні за найменший час подолати трасу, що прокладена незнайомою місцевістю. Цей вид є доступним і цікавим для людей будь-якого віку та фізичної підготовки, у багатьох він викликає асоціації зі складними подорожами і захоплюючими пригодами, дає змогу відчути себе «в шкурі» шукача скарбів чи спритного і удачливого розвідника… Для успішного подолання дистанції тут недостатньо лише хорошої фізичної підготовки, збільш значимим є вміння швидко приймати мудрі і правильні рішення, оперативно реагувати на ситуацію, що постійно змінюється.

    Секція зі спортивного орієнтування в НВК "Первоцвіт" (тоді це була СШ № 9 – директор Павло Шевченко) працювала на протязі шести років - з вересня 1980 року. Саме на її базі того ж року Закарпатським ЦТКЕСум був створений мукачівський СК "Товариш” (тренер Олександр Цепурдей). З числа учнів ЗОШ № 9 найбільшого успіху в цьому виді спорту досягли Руслан Касьянов (багаторазовий чемпіон України, призер Всесоюзних змагань, майстер спорту), призери всеукраїнських та обласних змагань Олег та Сергій Казанцеви, Іван та Йосип Гунгредери, Тетяна Єршова, Володимир Коваль, Ганна Тєплова, Олег Шистерін, Ірина Зарбеєва, Руслан Цар, Олена Кубинська, Андрій Нечаєв, Алла Жданович, Юрій Бєльков і Олександра Ненахова.

    Восени 2013 року на Закарпатті пройдуть міжнародні змагання "Кубок Дружби 2013", присвячені 50-річчю спортивного орієнтування в Україні.

    Ніна Расчупкіна

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору