ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці обговорюють у Польщі будівництво транскордонного автошляху

    24 квітня 2024 середа
    19 переглядів

    Вчора, 29 листопада, у польському Жешуві розпочала роботу міжнародна конференція під назвою «Дорожній шлях «Via Carpatia» – шанс зміцнити конкурентні переваги східних регіонів ЄС». Серед учасників – регіональні представники Польщі, Словацької Республіки, Литви, Болгарії та України, які обговорять перспективи будівництва ділянок шляху “Via Carpatia” на теренах Польщі та Словаччини.

    Завершиться зустріч підписанням Звернення до урядів країн-учасниць, Європейської комісії і членів Європарламенту щодо активізації діяльності з питань будівництва «Via Carpatia».

    Підкарпатське воєводство уже двічі було місцем підтримки ідеї створення автомагістралі Via Carpatia. У 2006 році галузеві міністри з Литви, Польщі, Словаччини, Угорщини обговорили дане питання і підписали декларацію Јaсcut WS щодо розширення TEN-T маршруту через Карпати. А протягом чотирьох років поспіль до цієї ініціативи приєднались Румунія , Болгарія, Греція. І вже міністри транспорту 7 країн, через які проляже маршрут, підписали новий варіант Декларації.

    Теперішня конференція у Підкарпатскому воєводстві зібрала представників регіонів, через які проляже цей маршрут, щоб обговорити конкретні напрями співробітництва з розбудови своїх територій.

    У рамках зустрічі сторони підпишуть і направлять спільне Звернення до урядів своїх країн, Єврокомісії і депутатів Європарламенту, аби звернути увагу всіх рівнів до Via Carpatia, проект якого передбачається реалізувати до 2030 року.

    Враховуючи те, що цей автомобільний шлях пролягатиме близько до кордонів країн Європейського Союзу і України, і його розбудова матиме значення також для Закарпатської області, в роботі конференції беруть участь голова обласної ради Іван Балога та депутати обласної ради Ернест Нусер і Михайло Кіндрат, - повідомили у прес-службі Закарпатської облради.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору